Slaap zacht, Kleine Eend
Boek

Slaap zacht, Kleine Eend ([2020])/ geschreven door Amanda Wood, fotografische illustraties van Bec Winnel ; illustraties van Vikki Chu

Als Kleine Eend uit zijn ei kruipt, verveelt hij zich al snel. Hij kan toch best even op avontuur gaan? Gelukkig wijst een vriendelijke kikker hem de weg naar zijn nest als hij verdwaalt. Dan kan Kleine Eend heerlijk gaan slapen. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen met foto-elementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Net uit het ei gepiept, springt Kleine Eend uit het veilige nest in het water. Hij probeert zijn peddelpoten, wil een vlieg en een vis vangen en spettert achter een libelle aan in de grote rivier. Oeps, waar is zijn nest nu? Bang piepend wordt hij door Kikker in het riet gevonden. Prentenboek met een eenvoudige vertelling, bedoelt om 'je kleintje in slaap te lezen', zoals op het omslag staat vermeld. De zachtgekleurde aquareltekeningen worden op mooie wijze gecombineerd met kleurenfoto's van een geel donzig eendje, op prachtig lichtgrijs stevig mat papier. De tekst laat zich goed voorlezen, inclusief alle piep-, plons- en spettergeluiden. Wel even uitleggen wat 'een mossig nest' is en dan samen bedenken wat Kleine Eend van zijn avontuur geleerd heeft. Tenslotte 'doezelt' Kleine Eend en (hopelijk) je peuter weg in het warme nestje. In dezelfe opzet verscheen ook 'Slaap zacht, Klein Konijn'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403218182

Titel Slaap zacht, Kleine Eend
Auteur Amanda Wood
Secundaire auteur Bec Winnel ; Vikki Chu
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2020]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Goodnight, Little Duckling. - Magic Cat Publishing Ltd, (c)2020 - (Baby animal tales)
ISBN 9789403218182
PPN 432598391
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Verdwalen ; Slapen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Baby's bedtijdverhalen
Boek

Baby's bedtijdverhalen (2020-...)

vol.
Uitgeleend