His dark materials. Season 2
DVD

His dark materials. Season 2 ([2021])

Lyra, een geheimzinnige meisje, ontmoet in een mysterieuze verlaten stad de 12-jarige Will. Samen gaan ze in een parallelle wereld op zoek naar zijn vader. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 2 (2020) van een Engels-Amerikaanse fantasyserie, gebaseerd op 'De Noorderlicht-trilogie'* van Philip Pullman. Het verhaal speelt in een parallelle wereld die lijkt op de onze, maar met fantastische, magische en sprookjesachtige elementen. Ieder mens wordt begeleid door een daemon, een representatie van de ziel in de vorm van een dier. Het 12-jarige weesmeisje Lyra Belacqua (Dafne Keen) is als baby door haar oom Lord Asriel Belacqua ondergebracht bij de wetenschappers van Jordan College, Oxford om haar te beschermen tegen de machtige organisatie Magisterium. In seizoen 2 volgt Lyra haar oom naar een onbekende nieuwe wereld. Daar ontmoet ze de 12-jarige Will (Amir Wilson) die op zoek is naar zijn vader. Hun lot blijkt met elkaar verbonden. Anke Meijer (vprogids.nl) schrijft: '(...) Zeker in het eerste seizoen leidde de omvangrijke wereld die moest worden opgebouwd, af van het verhaal. Een serie die vóór de eerste scène al meerdere alinea's uitleg moet geven om het verhaal te verduidelijken, is er een waarin je als kijker moet willen investeren. Maar wie dit doet, wordt uiteindelijk beloond met een show vol steengoede acteurs en vooral heel veel visuele pracht en praal. Een serie die daarnaast uitermate geschikt is om met de tienerkinderen samen te kijken.' Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888256183

Titel His dark materials. Season 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jamie Childs ; Dafne Keen ; Ruth Wilson ; Will Keen ; Philip Pullman
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Bros. Home Entertainment, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (7 x 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Dafne Keen, Ruth Wilson, Will Keen. - Regisseurs onder anderen: Jamie Childs. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans of Spaans, ondertiteld in een aantal talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op de gelijknamige romanserie van Philip Pullman - Videoversie van de televisieserie voor de BBC: Groot-Brittannië : Bad Wolf, (c)2020
ISBN 5051888256183
PPN 433161671
Genre science-fiction - avonturenroman
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Zoektochten
Taal Engels

Relaties/Serie

His dark materials
DVD

His dark materials (2020-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend