Onderweg naar jezelf
Boek

Onderweg naar jezelf hervind je intuïtie, vertrouwen en kracht door te wandelen ([2021])/ Jonathan Hoban, vertaald [uit het Engels] door Anke ten Doeschate en Anne-Marie Vervelde

Zelfhulpboek om de verbinding met de natuur en daarmee met jezelf te herstellen, voor ontspanning, verwerking en intuïtieve ontwikkeling.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel van hyperalert zijn, overkill aan informatie, stress, prestatiedruk, intensieve work-outs, therapiesessies en alsmaar op de been blijven? De Engelse psychotherapeut Jonathan Hoban weet als geen ander dat gesprekken op mentaal en verstandsniveau niet altijd deze cirkel kunnen doorbreken. De natuur is volgens hem de grootste genezer. Regelmatig wandelen, met daarbij de nodige hulp bij confronterende emoties, kan de relatie met jezelf en je omgeving herstellen. Ontspanning en luisteren naar je intuïtie worden dan zogezegd weer aangezet. Tussendoor geeft hij zijn eigen verhaal van verslaving en herstel, voorbeelden uit zijn latere praktijk en wandellogboeken van cliënten. Met reflectievragen en ruim twintig praktische en direct uitvoerbare oefeningen, gezet in een grijs tekstkader. Zoek de natuur niet te ver, is zijn devies. Het ligt direct voor je deur, zelfs als je wandelt in een stedelijke omgeving. Hoban spreekt de lezer aan om samen met hem een therapeutische reis te maken. Laagdrempelig en zonder poespas. Met inleiding, slotwoord en noten.

Specificaties

Nederlands | 9789464040654 | 239 pagina's

Titel Onderweg naar jezelf : hervind je intuïtie, vertrouwen en kracht door te wandelen
Auteur Jonathan Hoban
Secundaire auteur Anke ten Doeschate
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 239 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Walk with your wolf. - Yellow Kite, Hodder & Stoughthon, (c)2019
ISBN 9789464040654
PPN 432092994
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychische crises; Zelfhulp ; Wandelen; Psychologische aspecten ; Wandelen; Spiritualiteit
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Psychische crises