Gekke goden en de Olympische Spelen
Boek

Gekke goden en de Olympische Spelen ([2021])/ David Slavin, illustraties Adam J.B. Lane ; vertaald [uit het Engels] door Pim Lammers

Kakdonis (ik-persoon) en zijn vrienden zijn geen echte atleten. Ze staan dus niet te juichen als de Romeinse leerlingen hun uitdagen voor een sportwedstrijd. En dan zetten Zeus en Jupiter de Olympusberg ook nog in als prijs! Met veel stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde boek over de Gekke goden, na 'Gekke goden van de Olympus' en 'Gekke goden en de reis naar de onderwereld'* (2020). Deze keer draait het niet enkel om de Griekse goden en de 'gekke' godenkinderen, maar ook over de Romeinse goden en hun even 'gekke' godenkinderen. Kakdonis (ik-persoon, het slimme tweelingbroertje van Adonis) heeft zijn tegenvoeter in Kakpollo (het slimme broertje van Apollo) die sprekend op elkaar lijken in plaats van op hun tweelingbroers enzovoort. Als de Romeinse school met touwtrekken wint van de Griekse school spreken de oppergoden Zeus en Jupiter af dat er een dag van sport zal zijn, de Godlympische Spelen. De winnaar mag op de Olympusberg blijven wonen, en de andere partij moet vertrekken. Gelukkig lossen de kinderen het kinderachtige gebeuren voor de volwassen op. Verhaal vol leuke gebeurtenissen en grappen. Geïllustreerd met veel grappige stripachtige tekeningen in grijstinten en in veel verschillende formaten. In veertig korte hoofdstukken (en een epiloog) wordt de lezer in sneltreinvaart door het verhaal meegenomen. Vertaling van 'The oddlympics'** (2020). Vanaf ca. 9 jaar, ook geschikt voor kinderen die niet van lezen houden.

Specificaties

Nederlands | 9789024594955 | 229 pagina's

Titel Gekke goden en de Olympische Spelen
Auteur David Slavin
Secundaire auteur Adam J.B. Lane ; Pim Lammers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2021]
Overige gegevens 229 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Rugnummer: 3 - Vertaling van: The oddlympics. - New York : HarperCollins, 2020. - (Odd gods ; 3)
ISBN 9789024594955
PPN 433337052
Genre historische roman - humoristische roman - sport
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Griekse Oudheid ; Olympische Spelen ; Wedstrijden ; Schoolleven
Taal Nederlands