De profeten
Boek

De profeten roman (2021)/ Robert Jones jr., vertaald [uit het Engels] door Gerda Baardman en Monique ter Berg ; redactie: Nancy Jouwe

Rond 1832 hebben twee jonge mannelijke slaven op een Amerikaanse plantage een relatie met elkaar, die eerst wordt geaccepteerd, maar later niet meer.

Aanwezigheid

Recensie

Rond 1832 zijn op de Halifax-plantage aan de Mississippi, die door de slaven 'Empty' wordt genoemd, twee slaven van ongeveer 17 jaar oud, Isaiah en Samuel, die met elkaar opgroeiden, verliefd zijn geworden en een intense relatie hebben. Ondanks de slechte behandeling door eigenaar Paul, die schaamteloos gebruik en misbruik van zijn slaven maakt, is de onderlinge sfeer goed en wordt de relatie van de jongens geaccepteerd. Maar als een oudere slaaf in een goed blaadje wil komen bij de christelijke Paul, gaat hij het geloof uitdragen, wordt streng in de leer en bekeert uiteindelijk de meeste slaven. Daardoor verandert de sfeer steeds meer en gaan de slaven de liefde van de jongens als zondig zien. Met uiteindelijk dramatische gevolgen. Deze ambitieuze, geprezen debuutroman van de zwarte auteur uit New York, die ook bekend is als blogger 'Son of Baldwin', is met verrassend zekere hand geschreven. De uitstekend opgebouwde plot met o.a. een subplot in Afrika, de vele, kleurrijke personen, de grote mildheid en warmte, maken dit een belangrijke, actuele roman, ook in het licht van de 'Black Lives Matter' beweging.

Specificaties

Nederlands | 9789000378685 | 400 pagina's

Titel De profeten : roman
Auteur Robert (Jr.) Jones
Secundaire auteur Gerda Baardman ; Monique ter Berg ; Nancy Jouwe
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2021
Overige gegevens 400 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The prophets. - (c)2021
ISBN 9789000378685
PPN 432266801
Genre historische roman - sociale roman - erotisch verhaal
Thematrefwoord Homoseksualiteit ; Slavernij
Taal Nederlands