Meer natuur!
Boek

Meer natuur! 52 tips voor een wilder leven (2021)/ Sarah Stirling, vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Tweeenvijftig praktische tips en activiteiten voor milieubewust leven, en om meer verbinding te maken met de natuur om je heen en met jezelf.

Recensie

Sarah Stirling (schrijfster en redacteur) nodigt de lezer letterlijk uit om de natuur en het milieu te verkennen door bijvoorbeeld plasticvrij te leven, berghutten op te zoeken, lepels te snijden, met natuurlijke navigatie om te gaan, het weer te voorspellen, sporen in de sneeuw te herkennen of milieu-uitjes te organiseren. Maar ook kleren verstellen, tekenen en outdoor vrijwilligerswerk komen aan bod. Stirling geeft in totaal tweeënvijftig tips, ingedeeld per seizoen. Een groot aantal activiteiten is echter in elk seizoen uit te voeren. De Engelse auteur woont sinds de Corona-pandemie in de bush in Nieuw-Zeeland en begon zelf met bewuster leven en minder afval te produceren. Door het hele boek heen staan haar korte dagboekfragmenten. Alle activiteiten komen voort uit haar eigen ontdekkingen en ervaringen en expertise van anderen. In de inleiding schrijft ze hoe zij startte met de diepere relatie met de natuur, wat haar definitie is van þwildþ en hoe het boek te gebruiken. Met woordenlijst, register en richtlijnen voor wildplukken. Geïllustreerd, handzaam en prettig leesbaar boekje.

Specificaties

Nederlands | 9789023016816 | 175 pagina's

Titel Meer natuur! : 52 tips voor een wilder leven
Auteur Sarah Stirling
Secundaire auteur Renate Hagenouw ; Amy Grimes
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Becht, 2021
Overige gegevens 175 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Illustraties: (c) Amy Grimes - Met register - Vertaling van: Rewild your life : 52 ways to reconnect to nature. - London : Hardie Grant Books, (c)2021
ISBN 9789023016816
PPN 432270167
Rubriekscode 491
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrijetijdsbesteding ; Natuur
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vrijetijdsbesteding