Robert Ludlum's De Bourne evolutie
Boek

Robert Ludlum's De Bourne evolutie ([2021])/ Brian Freeman, vertaling [uit het Engels]: Martin Jansen in de Wal

Jason Bourne, die aan amnesie en rouwreactie lijdt, wordt verdacht van een aantal moorden en om zijn naam te zuiveren moet hij een geheime anarchistische groep ontmaskeren.

Aanwezigheid

Recensie

Na de dood van Robert Ludlum in 2001 schreven verschillende auteurs vervolgromans over Jason Bourne. De actieheld is een professionele geheimagent die in de vijandelijke wereld weet te overleven. Hij lijdt aan amnesie en herontdekt steeds zijn identiteit. Dit is het eerste boek geschreven door Brian Freeman (1963), een bekende Amerikaanse auteur van psychologische thrillers. Bourne heeft dezelfde persoonlijkheid en temperament als in de originele boeken maar hij is verplaatst naar een moderne setting van schimmige overheidsinstanties, alomtegenwoordige apps, machtige techbedrijven en een mysterieuze anarchistische terroristengroep. Het is niet overdreven realistisch en diepgaand maar er is veel actie. Die opent met een schietpartij in Las Vegas waarbij Bourne's geliefde om het leven komt en gaat verder met het neerschieten van een congreslid dat op het punt staat een grote aankondiging te doen over big tech. Bourne krijgt de schuld voor de moorden en samen met een journaliste, Abbey Laurent, zoekt hij uit wie erachter zit. Een vlot lezende thriller voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789024595846 | 396 pagina's

Titel Robert Ludlum's De Bourne evolutie
Uniforme titel De Bourne evolutie
Auteur Brian Freeman
Secundaire auteur Robert Ludlum ; Martin Jansen in de Wal
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh Sijthoff, [2021]
Overige gegevens 396 pagina's - 23 cm
Annotatie Op omslag: Een nieuwe Jason Bourne thriller door Brian Freeman - Franse titel: De Bourne evolutie - Vertaling van: Robert Ludlum's The Bourne evolution. - London : Head of Zeus, 2020
ISBN 9789024595846
PPN 432222693
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Bourne collectie
Boek

De Bourne collectie (2012-...)

vol. 12
Uitgeleend