Elianes belofte
Boek

Elianes belofte ([2021])/ Fiona Valpy, vertaling [uit het Engels]: Titia Ram

Een jonge vrouw probeert in 2017 op een kasteel in Frankrijk haar leven weer op de rails te krijgen en wordt geinspireerd door het verhaal van een vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog ook op het kasteel verbleef.

Aanwezigheid

Recensie

Alles lijkt voor Eliane op rolletjes te verlopen in 1938. Ze heeft als molenaarsdochter werk op het nabijgelegen kasteel, verzorgt de bijen en krijgt kennis aan een leuke jongen. Maar dan gooit de Tweede Wereldoorlog roet in het eten. Frankrijk wordt bezet. Ze raakt zijdelings betrokken bij het verzet en krijgt haar deel van de oorlogsellende. Haar verhaal wordt in 2017 verteld aan de Engelse Abi die fysiek en mentaal moet herstellen van een desastreus verlopen huwelijk. Beide verhaallijnen komen samen als de bijna honderdjarige Eliane en de jonge Abi elkaar ontmoeten. Van de Engelse schrijfster Fiona Valpy, die jarenlang in Frankrijk woonde, is dit haar tweede roman. Ze baseerde zich op echte gebeurtenissen en weefde daar een spannende, geloofwaardige roman omheen. Haar werk doet denken aan de romans van Kristin Hannah. Zeer lezenswaardige roman die velen in een adem zullen uitlezen. Ruime druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022587119 | 351 pagina's

Titel Elianes belofte
Auteur Fiona Valpy
Secundaire auteur Titia Ram
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2021]
Overige gegevens 351 pagina's - 22 cm
Annotatie Op titelpagina: Een eeuwenoud Frans kasteel is het decor van een grote liefde. Tot de Tweede Wereldoorlog alle dromen wegvaagt - Vertaling van: Beekeeper's promise. - Seattle : Lake Union Publishing, (c)2018
ISBN 9789022587119
PPN 432477233
Genre romantische verhalen - historische roman
Taal Nederlands