De laatste helden op aarde en de nachtmerriekoning
Boek

De laatste helden op aarde en de nachtmerriekoning ([2021])/ Max Brallier & Douglas Holgate, vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

Jack Sullivan (13, ik-persoon) en zijn vrienden horen via de radio een oproep van andere overlevenden. Jack heeft liever niet dat June, Dirk en Quint hun families terugvinden, want blijft hij dan alleen achter? Met veel zwart-witte stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jack (13, ik-persoon) en zijn vrienden June, Dirk en Quint zijn de laatste overlevenden na een Monster-Apocalyps en een zombieplaag. Wanneer ze voor het eerst in maanden een (andere) menselijke stem horen via een radio, zijn Jacks vrienden dolgelukkig. Zij hopen hun ouders terug te vinden. Jack, een wees, is bang dat hij uiteindelijk alleen achterblijft. Hij bedenkt de coolste plannen om zijn vrienden ervan te overtuigen dat hun post-apocalyptische wereld zo slecht nog niet is. Maar dan verschijnt er een levensgroot monster dat het op Jack heeft gemunt... Zeer ruim geïllustreerde graphic novel met snelle, stripachtige illustraties in zwart-wit die het verhaal aanvullen. Stoer boek vol humor en vaart, dat door de snelle opeenvolging van spannende gebeurtenissen en heldhaftige daden haast leest als een actiefilm. Derde, zelfstandig te lezen avontuur over Jack en zijn vrienden, na 'De laatste helden op aarde en de zombiehorde'* (2020). Inmiddels ook verfilmd als Netflixserie. Verzorgde uitgave met schutbladen in kleur, voorin een plattegrond van Wakefield waar het verhaal zich afspeelt en achterin informatie over de auteur, illustrator en vertaler. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493189454 | 264 pagina's

Titel De laatste helden op aarde en de nachtmerriekoning
Auteur Max Brallier
Secundaire auteur Douglas Holgate ; Hanneke Majoor
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, [2021]
Overige gegevens 264 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Een Netflix original-serie - Vertaling van: The last kids on earth and the nightmare king. - New York : Viking, 2017. - (The Last kids on Earth ; 3)
ISBN 9789493189454
PPN 432228810
Genre griezelverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Zombies ; Monsters ; Helden
Taal Nederlands