Op de rand van de wereld
Boek

Op de rand van de wereld ([2021])/ L.D. Lapinski, vertaling [uit het Engels]: Mechteld Jansen

Piratenkoningin Mez slaat alarm omdat waterwereld De Breek steeds kleiner wordt. Flick (12) en Jonathan van Reisbureau Wereldvreemd schieten te hulp. Kunnen ze De Breek redden voordat het verdwijnt? Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Flick (12) is betrokken bij het genootschap Wereldvreemd waarvan Jonathan hoofdbeheerder is. Via koffers kunnen zij naar magische werelden reizen. De wereld van de Breek, een waterwereld vol piraten en meervolk, brokkelt langzaam af en zal dus gaan verdwijnen. Flick en Jonathan reizen erheen om te proberen de inwoners te redden door ze via een schisma naar een andere wereld te laten gaan, maar dat zal niet zo makkelijk gaan en vraagt erg veel van Flick. Tweede deel in de magisch-realistische serie rondom het genootschap. Voorkennis van het eerste deel 'Reisbureau Wereldvreemd'* (2020) is wel nodig om bepaalde passages goed te begrijpen. Het verhaal wordt vlot verteld, met een goede spanningsopbouw. Als lezer word je redelijk snel in het verhaal getrokken, ook al hadden bepaalde passages best iets korter mogen zijn. De vader van Jonathan, de eerste beheerder van het genootschap, blijkt in de loop van het verhaal dood te zijn, maar aan het slot blijkt hij misschien toch nog te leven, wat als een aankondiging naar een derde deel gezien kan worden. Een heerlijk spannend verhaal dat veel leesplezier zal opleveren. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026156458 | 333 pagina's

Titel Op de rand van de wereld
Auteur L.D. Lapinski
Secundaire auteur Mechteld Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2021]
Overige gegevens 333 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The edge of the ocean. - London : Orion Children's Books, (c)2020. - (The strangeworlds travel agency)
ISBN 9789026156458
PPN 432215948
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeerovers ; Magie ; sprookjesfiguren ; Reizen ; Reddingsoperaties
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reisbureau Wereldvreemd
Boek

Reisbureau Wereldvreemd (2020-...)

vol. 2
Uitgeleend
L.D. Lapinski