De verschrikkelijkste klas van de wereld
Boek

De verschrikkelijkste klas van de wereld ([2021])/ Joanna Nadin, illustraties door Rikin Parekh ; vertaling [uit het Engels]: Sandra Hessels ; redactie en productie: Vitataal

Klas 5b van Samuel (ik-persoon) en Malik is volgens het schoolhoofd de verschrikkelijkste klas van de wereld. Samuel en Malik houden vooral van lol maken en lanterfanten. En er gaat inderdaad best vaak iets mis in de klas. Met veel grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Samuel (ik-persoon) en Malik zijn beste vrienden en zitten samen in groep 5b. Volgens het schoolhoofd, mevrouw Brandnetel-Barst, is 5b de verschrikkelijkste klas van de wereld. In tegenstelling tot groep 5a, die 'Letterlijk uitmuntend' is. Er gaat dan ook steeds van alles mis, waarbij een hoop chaos en viezigheid komt kijken. Als de kinderen een geheime koekjeswedstrijd doen in de pauze, is iedereen daarna zo misselijk dat het een bende wordt in de klas. Zelf de schoenen van meester Noppers blijven niet schoon. Humoristisch verhaal dat zich afspeelt op school en met veel energie en vaart wordt verteld. Met vet aangezette personages, licht absurde gebeurtenissen en grappige wendingen. De tekst is zeer ruim gezet, in een grote letter met veel vetgedrukte woorden in kapitalen. Het verhaal wordt verlevendigd door cartooneske zwart-witillustraties, zowel grote als kleine, op vrijwel elke spread. Voorin worden alle personages voorgesteld, achterin grappige quizzen. De auteur schreef meer dan tachtig kinderboeken en won in Engeland diverse prijzen. Eerste deel van serie voor lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048319145 | 141 pagina's

Titel De verschrikkelijkste klas van de wereld
Auteur Joanna Nadin
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Rikin Parekh ; Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 141 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The worst class in the world. - Bloomsbury Publishing Plc, (c)2020
ISBN 9789048319145
PPN 432261702
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven
Taal Nederlands