De pauw
Boek

De pauw ([2021])/ Minke van Dam, tekeningen: Annemieke Bunjes ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Een pauw is een grote vogel. Hij heeft een prachtige staart. Lees van alles over het leven van de pauw. Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De pauw staat centraal in dit verzorgde deeltje uit de uitgebreide reeks 'De kijkdoos'. Kinderen kunnen aan de hand van dit kleurrijke boekje, met informatie op twee leesniveaus, kennismaken met de prachtige verschijningsvorm van de breed zijn staart uitwaaierende mannetjespauw en de vrouwtjespauw met haar veel bescheidenere verschijningsvorm. Pauwen kun je tegenkomen op de boerderij, in de dierentuin, of in een dierenweide. Het vrouwtje valt op het mannetje met de mooiste kleuren in zijn staart. Er is informatie over de jonkies, het groeien, vliegen, slapen en eten, maar ook over een gemeentelijke vergunning voor het houden van pauwen als huisdier: hun schreeuw maakt nogal veel lawaai in de buurt. Op de linkerpagina wordt de informatie aangereikt op beginnend leesniveau - rechts is de tekst complexer en uitgebreider. Mooie kleurenillustraties (foto's zowel als fijn realistische tekeningen) completeren de tekst. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden, voorzien van kleine illustraties en een verklarende zin. Een mooie uitgave, bruikbaar in tal van situaties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416290 | 24 pagina's

Titel De pauw
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Annemieke Bunjes
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463416290
PPN 433130466
Rubriekscode 634.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pauwen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Pauwen

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 216
Uitgeleend