Ik, jij, wij
Boek

Ik, jij, wij ([2021])/ Minke van Dam, tekeningen: Sanne Miltenburg ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Elk kind is anders. Dat maakt het juist leuk! Elk kind hoort erbij. Lees van alles over hoe iedereen anders is. Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Iedereen is anders, en iedereen is even waardevol. Dat is de boodschap van dit vierkante informatieboek met als thema diversiteit. Het boek opent met een kijkplaat aan de hand waarvan de lezer alleen of samen met een voorlezer kan praten over de verschillende situaties die te zien zijn in de afgebeelde speeltuin. Daarna volgen negen hoofstukjes van elk een spread. Links staat een grote foto met een korte tekst die te lezen is door beginnende lezers. Rechts staat meer tekst, aangevuld met kleurenillustraties. Kinderen verschillen van elkaar, in uiterlijk, in wat ze kunnen of juist niet kunnen. Sommige kinderen missen een arm, zijn doof, hebben moeite met lezen of zijn verlegen. Gezinnen zijn er in diverse vormen. Maar ook al is iedereen anders, dat is geen reden om elkaar buiten te sluiten, iedereen hoort erbij. Een fijn boek om over door te praten. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden, voorzien van kleine illustraties en een verklarende zin. Deel uit de serie 'Kijkdoos' voor het documentatiecentrum. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416320 | 24 pagina's

Titel Ik, jij, wij
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Sanne Miltenburg
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463416320
PPN 433130482
Rubriekscode 307.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdraagzaamheid
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Verdraagzaamheid

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 213
Uitgeleend