Zebra's
Boek

Zebra's ([2021])/ Kaitlyn Duling, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; redactie: Nele Declercq

Weet jij hoe hard zebra's kunnen rennen? En met welke dieren je ze vaak samen ziet? Ontdek waar en hoe toekans leven. En hoe ze zich aan het leefgebied hebben aangepast. Met veel foto's in kleur. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe en waar leven zebra's? In dit deel van de reeks 'Dieren in het wild'* wordt in drie hoofdstukken aandacht besteed aan het leefgebied (savanne in Afrika) en hoe de zebra zich daaraan heeft aangepast, kenmerkende eigenschappen als ogen aan de zijkant en tenslotte wat ze eten en drinken. In elk getiteld hoofdstuk wordt heel beknopt informatie gegeven via grote kleurenfoto's van zebra's met daarbij heel beknopte informatie. Op elke bladzijde staat een tekst van maximaal drie zinnen in een groot lettertype. Moeilijke termen zijn vetgedrukt en nog eens uitgelegd in de woordenlijst achterin. De informatie is erg beknopt, het taalgebruik vrij serieus. In een schematisch overzicht wordt aangegeven in hoeverre de zebra wordt bedreigd. Er is ook een wereldkaart met de leefgebieden opgenomen. Kleurrijke lay-out met foto's die veelal kleurrijk omkaderd zijn. De tekst is afgedrukt tegen een frisoranje achtergrond waarop je vaag de savanne ziet. Bevat een register en tips voor boeken en websites. In 2004-2006 verschenen de eerste delen in deze reeks. Ze zijn nu geheel vernieuwd. Het boekje bevat leuke weetjes en fraaie foto's van de zebra. Geschikt als eerste kennismaking, en zelf te lezen door kinderen vanaf ca. 7,5 jaar. Ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789086647552 | 24 pagina's

Titel Zebra's
Auteur Kaitlyn Duling
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Nele Declercq
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gkleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Zebras. - Bellwether Media Inv, (c)2020. - (Animals of the grasslands)
ISBN 9789086647552
PPN 433102632
Rubriekscode 598.92
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zebra's (dier)
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zebra's

Relaties/Serie

Dieren in het wild
Boek

Dieren in het wild (2004-...)

vol.
Uitgeleend