Muziek maken
Boek

Muziek maken ([2021])/ Marian van Gog, tekeningen: Ingrid ter Koele ; redactie: redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Muziek hoor je vaak, maar je kunt ook zelf muziek maken, met een instrument of met je stem. Lees van alles over o.a. wat is een instrument, welke soorten instrumenten zijn er, zingen en samen oefenen. Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Muziek hoor je vaak, bijvoorbeeld op de tablet of op je telefoon, maar je kunt ook zelf muziek maken, met een instrument of met je stem. In dit deel uit de serie 'De kijkdoos' lees je van alles over muziek. Na een paginagrote kijk- en praatplaat wordt ingegaan op o.a. wat is een instrument, welke soorten instrumenten zijn er, zingen en samen oefenen. Het laatste hoofdstuk laat zien hoe je zelf een eenvoudig instrument kunt maken. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Het kind op de omslagillustratie houdt zijn viool verkeerd vast, binnenin staat wel een juiste foto. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463412865 | 24 pagina's

Titel Muziek maken
Auteur Marian van Gog
Secundaire auteur Ingrid ter Koele ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463412865
PPN 427195160
Rubriekscode 780.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Muziekbeoefening
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Muziekbeoefening

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 215
Uitgeleend