Adams anatomie
Boek

Adams anatomie het complete (en compleet onsmakelijke) boek over het menselijk lichaam (september 2021)/ Adam Kay, geïllustreerd door Henry Paker ; vertaling [uit het Engels] Angelique Verheijen

Weet je wat zich allemaal in je lichaam afspeelt? Met veel grapjes en 'smerige' details wordt van alles verteld over de werking van je huid, longen, haar, voortplanting en nog veel meer. Ook ernstige zaken als roken en handicaps komen aan bod. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen en vragen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Denk jij wel eens aan je lichaam en weet je wat zich daarbinnen allemaal afspeelt? Zo begint dit complete (en compleet onsmakelijke) handboek over de werking van je lichaam. Elk hoofdstuk behandelt een deel van het lichaam: huid; hart, bloed; longen; hersenen; haar en nagels; ogen, oren, mond en neus; botten; spieren; darmen en voortplanting. Met zijn unieke stijl weet de auteur de juiste toon te treffen om de aandacht van de lezer vast te houden: met humor; overdrijvingen; smerige details; woordspelingen grappen over grappen over een robotbutler, je rekendocent, 'Clive' en zijn naamcommissie voor lichaamsdelen en hond Pippin. Maar over zaken als roken, geestelijke gezondheid, puberteit, verlies, geslachtsvariaties en handicaps blijft hij ernstig. De tekst is zowel informatief en verhelderend als geestig en onderhoudend, evenals de vele stripachtige zwart-wittekeningen die de tekst uitstekend aanvullen en verduidelijken. Ieder hoofdstuk sluit af met twee rubrieken vragen en antwoorden. Vertaling van 'Kay's anatomy'* (2020). De auteur (1980) was arts en is nu actief als cabaretier en (script)schrijver. Het dikke boek bevat een woordenlijst, register en internetlinks (door de vertaler aangepast aan Nederland). Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402708455 | 405 pagina's

Titel Adams anatomie : het complete (en compleet onsmakelijke) boek over het menselijk lichaam
Auteur Adam Kay
Secundaire auteur Henry Paker ; Angelique Verheijen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, september 2021
Overige gegevens 405 pagina's - zwart-wit illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Kay's anatomy. - UK : Penguin Books, 2020
ISBN 9789402708455
PPN 432599746
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde