Met de fiets
Boek

Met de fiets ([2021])/ Isabelle de Ridder, tekeningen: Peter Fitzverploeg ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Op de fiets kun je lekker rondjes rijden in de buurt. De fiets is ook handig als je ergens naartoe moet of om spullen te vervoeren. Lees van alles over wat je fiets moet hebben, de verkeersregels, verkeersborden en je fiets op slot zetten. Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de fiets kun je lekker rondjes rijden in de buurt, op een pleintje of in de natuur. De fiets is ook handig als je ergens naartoe moet of om spullen te vervoeren. In dit deel uit de serie 'De kijkdoos' lees je van alles over fietsen. Na een paginagrote kijk- en praatplaat van een drukke straat in de stad wordt ingegaan op o.a. wat je fiets moet hebben, de verkeersregels, de plek op de weg, verkeersborden en je fiets op slot zetten. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Over hoe een fiets werkt en in elkaar zit verscheen 'De fiets'* (2020) van dezelfde auteur. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416313 | 24 pagina's

Titel Met de fiets
Auteur Isabelle de Ridder
Secundaire auteur Peter Fitzverploeg ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463416313
PPN 433130474
Rubriekscode 657.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietsen (werkwoord)
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Fietsen

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 214
Uitgeleend