Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het Verrukkelijke Hotel
Boek

Het Verrukkelijke Hotel ([2021])/ Kate Davies, Isabelle Follath, vertaald [uit het Engels] door Annemarie Bon

Ruben is keukenhulpje van chef-kok Micheline in het luxueuze Verrukkelijke Hotel. Hij rent en sjouwt en dweilt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, maar droomt er stiekem van taartenbakker te worden. Zal het Ruben lukken zijn droom waar te maken? Prentenboek met dynamische, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ruben werkt als keukenhulpje in het zeer luxe Verrukkelijke Hotel. Hij zet 's ochtends vroeg koffie voor de chef-kok, poetst en dweilt, schilt de aardappels en doet 's avonds laat de afwas. Hij is onmisbaar, maar ondertussen droomt hij ervan taartenbakker te worden. Als het bezoek van de gravin wordt aangekondigd, gaat al het personeel oefenen om alles perfect in orde te brengen. Helaas gooit Ruben de soesjestoren om van chef-kok Micheline. Zij stuurt Ruben de laan uit. Teleurgesteld gaat hij thuis zijn verdriet weg bakken. De volgende dag loopt alles in het honderd, omdat Ruben er niet is. Kan hij de boel nog redden? Vermakelijk prentenboek met gedetailleerde prenten (let ook op de kat en de muis) in gemengde techniek met potlood, aquarel, inkt en digitale bewerking. Als een film trekt het verhaal aan je voorbij in overzichtshots, mediumshots en close-ups. En de soesjestoren van Ruben is zo groot, dat je het boek moet kantelen. Debuut prentenboek van de Britse Kate Davies en de Zwitserse Isabelle Follath samen met fonkelend goud op het omslag. Om met elkaar te praten over worden wat je wil en de betekenis van ieder in het grote geheel. Past goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2021. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461756077

Titel Het Verrukkelijke Hotel
Auteur Kate Davies
Secundaire auteur Isabelle Follath ; Annemarie Bon
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Maretak kleuters, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Kate Davies, illustraties Isabelle Follath - Vertaling van: The incredible hotel. - Quarto Publishing, 2020
ISBN 9789461756077
PPN 432960864
Thematrefwoord Bakkers ; Wensdromen ; Beroepen ; Eten
Taal Nederlands