Olivia [Nederlands]
Boek

Olivia [Nederlands] (2021)/ door Ian Falconer, vertaling [uit het Engels]: Herma Vogel

Varkentje Olivia kan heel veel en is altijd druk in de weer. Zo gaat ze graag naar het museum en maakt dan zelf op de muur ook een schilderij. Ze drijft haar moeder soms tot wanhoop, maar ze vinden elkaar ook heel lief. Prentenboek met rustige, krachtige tekeningen in enkele kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hartveroverend is Olivia: toevallig een varkentje, maar het zou net zo goed een meisje kunnen zijn van vier à vijf jaar, druk met imiteren, verkleden, make-up van mama proberen, zelf de schilderijen uit het museum 's middags thuis op de muur tekenen, dromen over zelf optreden en gala's, kortom: 'altijd' bezig. Haar moeder duizelt het soms hoe druk en eigenwijs haar dochter is, maar ook heel aandoenlijk. Nadat moeder 's avonds drie boekjes heeft voorgelezen, geven ze elkaar een zoen en zeggen ze dat ze elkaar lief vinden. Heruitgave in het oorspronkelijke grote formaat. Tekst en illustraties in bruin/grijstinten met rood als steunkleur sluiten naadloos op elkaar aan in dit goed getroffen, grappige prentenboek. Op het crèmekleurige omslag een illustratie van Olivia in dezelfde sfeer. In twee illustraties zijn kleurenfoto's van echte schilderijen verwerkt (van Jackson Pollock en van Edgar Degas); in het colofon zijn die in het klein afgebeeld met alle vermeldingen erbij. Een fijn boek, zowel voor de volwassen voorlezer als voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047628620

Titel Olivia [Nederlands]
Auteur Ian Falconer
Secundaire auteur Herma Vogel
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2021
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Ploegsma, 2000 - Vertaling van: Olivia. - New York : Atheneum Books for Young Readers, (c)2000
ISBN 9789047628620
PPN 430553927
Thematrefwoord Gezin ; Gedrag ; Kunst
Taal Nederlands