Ruimteavontuur
Boek

Ruimteavontuur ([2021])/ Lily Murray, geïllustreerd door Grace Boruch ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Mary Waaijer

Je gaat als held de ruimte in! Ga je als toerist of astronaut? Bedenk ook wat je aandoet, nodig hebt, of je in een satelliet of een raket gaat, welke vijand je tegenkomt en hoe het verhaal afloopt. Maak zelf je verhaal via kleine plaatjes in kleur. En let ook op de kleine pinguin, zie je die? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot formaat prentenboek waarin jongere kinderen zelf de held van een avontuurlijke ruimtereis worden. Ingrediënten die worden aangereikt zijn o.a.: kies een personage, kies de kleding die daarbij hoort, waar ga je naar op weg, welke drie dingen neem je mee in je tas, stel het team samen dat met je meegaat... Bij elk hoofdstuk maken kinderen hun eigen keuze en vertellen daarbij het verhaal dat ze voor zich zien, hun beweegredenen, wat ze zullen gaan doen... De opzet van dit prentenboek is kleurrijk. Het reikt een immense taalschat aan (elk mogelijk ingrediënt wordt concreet genoemd) en biedt de avonturier honderden keuzemogelijkheden. De gebruikte woorden liegen er niet om: van vriendelijke aardappel tot aliënjager, van ruimtestation ISS tot planeet Chocolade en van wolharige mammoet tot een groepje cheerleaders. Het leukste is het als het kind de ruimtereis onder begeleiding doet, of samen met een ouder kind. Mooie opzet, met vele kleine gedetailleerde en grappige kleurenillustraties. Maakt deel uit van de reeks 'Jij bent de held'*. Oorspronkelijk Engelstalig (2021), vertaald in eigentijds Nederlands. Aanrader voor thuis en school om kinderen een taal-, fantasie-, leesboost mee te geven. Onder begeleiding te gebruiken of in kleine groepjes vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463419505

Titel Ruimteavontuur
Auteur Lily Murray
Secundaire auteur Grace Boruch ; Kirsten Verhagen ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Space adventure. - Ivy Kids, (c)2021. - (You're the hero)
ISBN 9789463419505
PPN 430865775
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ruimtevaart ; Helden ; Vertellen ; Verhalen ; Meerkeuzeverhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Jij bent de held
Boek

Jij bent de held (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Lily Murray