Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Gevoelens herkennen
Boek

Gevoelens herkennen ([2021])/ illustraties Adriaan Bijloo, auteurs Mariska Bijvank, Erik Idema, Marijne Sammels, Karine van der Zon-Mels ; redactie Mariska Bijvank, Erik Idema, Marijne Sammels, Cora Vlaming, Karine van der Zon-Mels

Aap Ep, Schildpad en de andere dieren gaan op zoek naar foto's die Ep verstopt heeft. Op de foto's laat Ep een emotie zien: boos, blij, verdrietig of bang. Verhaal over emoties met stripachtige kleurenillustraties, vragen en werkvormen voor o.a.leerkrachten. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De hoofdpersonen, aangeklede dieren, lopen een speurtocht om foto's van Ep de aap te vinden. Daarop staan vier emoties: boos, blij, verdrietig en bang. Als ze een foto vinden vertellen ze wanneer zij die emoties hebben. Behalve Schildpad, die heeft geen emoties. Of toch wel? Een prentenboek in groot oblongformaat en handleiding voor leerkrachten van de groepen 1 tot en met 3 van het basisonderwijs. De stripachtige illustraties zijn kleurrijk en bevatten veel details. Na het verhaal worden er in de toelichting en verantwoording per emotie allerlei suggesties gedaan om activiteiten en werk vormen met kinderen te doen. Er wordt steeds verwezen naar de website www.hoe-doe-je-dat-voor-onderbouw.nl voor meer informatie en werkbladen. De activiteiten hebben allemaal een symbool waaraan te zien is of het een binnen- en/of buitenactiviteit is. Voor leerkrachten van jonge kinderen een leuk boek om emoties te bespreken en activiteiten rond emoties te doen. In dezelfde serie verschijnen 'Zo gaat dat niet!' en 'Vrienden maken'*. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057885693 | 41 pagina's

Titel Gevoelens herkennen
Auteur Aad Bijloo
Secundaire auteur Mariska Bijvank
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, [2021]
Overige gegevens 41 pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 30 cm
ISBN 9789057885693
PPN 43091847X
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Emoties

Relaties/Serie

Hoe doe je dat?
Boek

Hoe doe je dat? (2021-...)

vol. 3
Uitgeleend
Adriaan Bijloo