Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Vrienden maken
Boek

Vrienden maken ([2021])/ illustraties Adriaan Bijloo, auteurs Mariska Bijvank. Erik Idema, Marijne Sammels, Karine van der Zon-Mels ; redactie Mariska Bijvank, Erik Idema, Marijne Sammels, Cora Vlaming, Karine van der Zon-Mels

Ooievaar Odette mag een vriend meenemen naar het dansfeest. Wie is haar vriend? Is Mol een vriend? Verhaal over vriendschap met stripachtige kleurenillustraties, vragen en werkvormen voor o.a.leerkrachten. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ooievaar Odette mag een vriend meenemen naar het feest van de dansclub. Maar vriendin Gretta houdt niet van dansen en vriend Hassel kan niet. Dan blijft alleen Mol over - maar is Mol wel een vriend...? In de rest van het verhaal onderzoeken Odette en Mol of ze vrienden zijn. Als Mol wild doet met de kano zegt hij meteen sorry, Mol vertelt leuke grapjes waar ze samen om moeten lachen en Mol troost Odette als ze schrikt - ja, ze zijn echte vrienden! Prentenboek in groot oblongformaat, onderdeel van een serie (methodiek) waarin gedragssituaties verkend en geoefend worden. Na het verhaal (paginagrote stripachtige prenten en tekstblok) volgt een katern met werkvormen (activiteiten) die uitnodigen tot het oefenen van specifieke vaardigheden in de praktijk. Gekoppeld aan leerlijnen, passend bij leerlingvolgsystemen en met digitale gebruiksmaterialen. Instrumenteel benaderen van levensvragen die eigenlijk op natuurlijke en ontwikkelingsgerichte wijze iedere dag geoefend kunnen worden kan soms ondersteunend zijn - vertrouw echter ook op de kracht van de jonge kijklezer én zijn (professionele) begeleider! Zie ook www.hoe-doe-je-dat-voor-onderbouw.nl. In dezelfde serie 'Hoe doe je dat?' verschijnen 'Zo doe je dat niet!' en 'Gevoelens herkennen'*. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057885402 | 39 pagina's

Titel Vrienden maken
Auteur Aad Bijloo
Secundaire auteur Mariska Bijvank
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, [2021]
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 30 cm
ISBN 9789057885402
PPN 430213824
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vriendschap
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Vriendschap

Relaties/Serie

Hoe doe je dat?
Boek

Hoe doe je dat? (2021-...)

vol. 2
Uitgeleend
Adriaan Bijloo