Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Zo gaat dat niet!
Boek

Zo gaat dat niet! ([2021])/ illustraties Adriaan Bijloo, auteurs Mariska Bijvank, Erik Idema, Gerard van Midden, Marijne Sammels, Karine van der Zon-Mels ; redactie Mariska Bijvank, Erik Idema, Marijne Sammels, Cora Vlaming en Karine van der Zon-Mels

Haas Hassel krijgt onverwacht bezoek van zijn neef Harmen. Harmen weet niet altijd hoe hij zich hoort te gedragen. Verhaal over gedrag, met stripachtige kleurenillustraties, vragen en werkvormen voor o.a.leerkrachten. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In een fictieve dierenwereld maken de hoofdpersonen 'sociale situaties' mee, waar jonge kinderen (onderbouw groep 1 t/m 3) zich mee kunnen identificeren. Konijn Hassel corrigeert neef Harmen, die uit onwetendheid of enthousiasme vaak ongewenst gedrag laat zien. Het verhaal wordt aan de hand van zeven paginagrote platen verteld, met de verhaaltekst op de bladzijde ernaast. De vertelplaten worden dan nogmaals herhaald in combinatie met een pagina vol vragen, oefeningen, spelletjes en liedjes om de bijbehorende vaardigheden te ontwikkelen. Via een website zijn materialen, werkbladen en liedteksten te printen. Spelenderwijs worden zo verwachtingen en vaardigheden geoefend en worden kinderen gestimuleerd mee te denken en alternatieven voor ongewenst gedrag te vinden. De onderwerpen zijn herkenbaar en uit het leven van alledag gekozen. De combinatie daarvan met de uitvoering van deze oblong uitgave (grote vertelplaten, duidelijke aanwijzingen voor de begeleider) maakt dit een prima hulpmiddel voor lessen in sociaal-emotionele vaardigheden of om onderdelen ervan te integreren in andere lesmomenten. Zie ook www.hoe-doe-je-dat-voor-onderbouw.nl. In dezelfde serie 'Hoe doe je dat?' verschenen 'Vrienden maken' en 'Gevoelens herkennen'*. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057885471 | 37 pagina's

Titel Zo gaat dat niet!
Auteur Aad Bijloo
Secundaire auteur Mariska Bijvank
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, [2021]
Overige gegevens 37 pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 30 cm
ISBN 9789057885471
PPN 428876811
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale vaardigheden; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale vaardigheden

Relaties/Serie

Hoe doe je dat?
Boek

Hoe doe je dat? (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Adriaan Bijloo