Jonathan de toverpony
Boek

Jonathan de toverpony ([2021])/ geschreven door Stuart Heritage, getekend door Nicola Slater ; vertaling [uit het Engels]: Anouk Abels

De pony Jonathan kan heel goed toveren. Hij laat van alles verdwijnen en ook weer terugkeren. Maar als hij de speelgoedbeer van Sarah wil terugtoveren, gaat het helemaal mis. Wat nu? Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jonathan is een pony met een heel bijzonder talent. Hij kan namelijk met zijn toverstok dingen laten verdwijnen en daarna weer terug toveren. Daarom wordt hij ook toverpony genoemd. Hij geeft een voorstelling waarbij van alles verdwijnt en weer terugkomt, tot dat hij Sarahs speelgoedbeer laat verdwijnen en wat hij ook probeert het lukt hem niet de beer weer terug te toveren. Er verschijnt een beer maar in een verkeerde kleur, of een eend, een haai en nog veel meer dieren. Tot dat hij erg moet niezen en dan alles verdwijnt, behalve Sarah die iedereen weet terug te toveren. Vertaling van 'Jonathan the magic pony'*. Goed gestructureerd verhaal met een duidelijke spanningsopbouw. De kleurrijke illustraties, waarbij de ogen van de dieren soms eigenaardig zijn geplaatst in het gezicht, zijn net als het verhaal, dat zich prettig laat voorlezen, erg dynamisch. Het is een soort repeteerverhaal, waarbij de jonge luisteraar die het voorgelezen krijgt zelf ook kan bedenken wat er zal gebeuren. En ook het vervolg (aan het slot besluit Jonathan om superpony te worden) kan door voorlezer en kind samen ingevuld worden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493189355

Titel Jonathan de toverpony
Auteur Stuart Heritage
Secundaire auteur Nicola Slater ; Anouk Abels
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Jonathan the magic pony. - Puffin Books, (c)2020
ISBN 9789493189355
PPN 432228853
Genre sprookjes
Thematrefwoord Toveren ; Verdwijningen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands