Ik kijk, voel en speel!
Boek

Ik kijk, voel en speel! baby's eerste ontdekboek ([2021])/ dit boek is gemaakt door Ellie Boultwood, Alice-May Bermingham en Jordan Stevens, vertaling [uit het Engels] Van Holkema & Warendorf

Kun jij brullen als een leeuw, kruipen als een kever en kronkelen als een slang? Je kunt de leeuw ook aaien en voelen hoe de slang kronkelt. Interactief, oblong, hardkartonnen prentenboek met vrolijke gekleurde illustraties gecombineerd met foto's. Met voelelementen en eenvoudige opdrachten om te bewegen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit stevige, interactieve prentenboek wordt tegen een witte achtergrond de zwarte tekst gecombineerd met zowel illustraties als kleurenfoto's. Het is een boek waarin vanalles te zien is, maar ook te voelen en te beantwoorden. Op elke dubbele pagina staat een ander dier centraal. Zo zien we allereerst een foto van een kind met daarboven 'Brul als een leeuw!', met op de rechterpagina een afbeelding van een knuffelleeuw met daarin een voelelement: 'Aai de leeuw'. De voelelementen bevatten een opdikkende laag spotlak, een korrelige glitterlaag, een zacht stukje badstof of zijn uitgesneden in het dikke karton. De illustraties zijn kleurrijk, met grote kleurvlakken, de foto's zijn scherp en de kinderen op de foto's hebben verschillende achtergronden zodat alle kleintjes zichzelf erin kunnen herkennen. Mooi vormgegeven kartonboek dat kinderen uitnodigt om te kijken en te voelen, maar bijvoorbeeld ook om te springen als een konijn en te klappen als een happende krokodil. Eerder verschenen 'Ik kijk en voel' en 'Ik kijk, voel en maak!'*. Dit vrolijke en uitnodigende kartonboek in oblong formaat leent zich om interactief voor te lezen aan dreumesen vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000366187

Titel Ik kijk, voel en speel! : baby's eerste ontdekboek
Uniforme titel Baby's eerste ontdekboek
Instelling /Van Holkema & Warendorf
Secundaire auteur Ellie Boultwood
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Van Holkema & Warendorf, [2021]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 24 cm
Annotatie Vertaling van: See, touch, feel: let's play. - London : St. Martin's Press, LLC, (c)2020
ISBN 9789000366187
PPN 433389737
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Spelen ; Voelboeken
Taal Nederlands