Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vier feest met de draak
Boek

Vier feest met de draak ([2021])/ door Bianca Schulze, illustraties van Samara Hardy ; vertaling [uit het Engels]: Denise Bos

Draak is boos en verdrietig, want niemand van haar vrienden wil naar het jaarlijkse Vriendschapsfestival komen. Iedereen is weggeroepen door de koning. Help je mee om Draak op te vrolijken? Misschien kun je iets aardigs zeggen of haar schubben aaien? Interactief prentenboek met grappige kleurenillustraties en eenvoudige opdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Draak is boos en verdrietig: al zijn riddervrienden hebben afgezegd voor het jaarlijkse vriendenfestival. Ze zijn weggeroepen om voor de koning te koken. Voor de auteur van het boek zit er niks anders op dan de lezer om hulp te vragen om Draak weer op te vrolijken. Je kunt iets aardigs tegen Draak zeggen, over zijn rug aaien of een dansje voor hem doen. En aan het slot wacht Draak nog een bijzondere verrassing. Zelfstandig te lezen vervolg op het eveneens interactieve prentenboek 'Ssst, de draak slaapt!'* (2020). Vierkant formaat prentenboek met sfeervolle, vriendelijke illustraties in warme kleuren, met veel lieflijke en grappige details. Vrij drukke tekeningen met tekst die verschilt in grootte en stijl en zich goed leent om dynamisch voor te lezen. De emoties van de personages zijn herkenbaar weergegeven. De lezer wordt uitgedaagd om mee te doen aan het verhaal door te bewegen en tegen de draak te praten. Doet denken aan de interactieve prentenboeken van Nicola Byrne ('Pas op, dit boek bijt!'), maar dan wat minder speels en fantasierijk. Leent zich goed om met jonge kinderen te praten over emoties en hoe je iemand die verdrietig is weer kunt opvrolijken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045326283

Titel Vier feest met de draak
Auteur Bianca Schulze
Secundaire auteur Samara Hardy ; Denise Bos
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : Flamingo, [2021]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Who loves the dragon. - Clever-Media-Group LLC, 2021
ISBN 9789045326283
PPN 432268138
Genre sprookjes
Thematrefwoord Feesten ; draken ; Vriendschap
Taal Nederlands