Ukelele voor dummies
Boek

Ukelele voor dummies (2021)/ Alistair Wood, vertaling [uit het Engels]: Jan van de Westelaken ; redactie: Hessel Leistra

Uitgebreide behandeling van alles wat met het snaarinstrument de ukelele te maken heeft, voor wie er meer over wil weten en voor wie het instrument wil (leren) bespelen.

Aanwezigheid

Recensie

De opname van een boek over de ukelele in de befaamde Dummies-reeks toont de populariteit van dit snaarinstrument. Het boek is opgebouwd als alle andere delen: veel informatie, verdeeld in een aantal hoofdstukken, veel paragrafen en onderparagrafen en alinea's die alle door een regel wit zijn gescheiden. Voeg daar de vele tabellen, illustraties en pictogrammen bij en alles in de bekende popi-jopie-schrijfstijl. Het boek bevat veel informatie en veel onderlinge verwijzingen en is daarmee een goed naslagwerk. Het gaat over het kopen, leren bespelen, oefenen en onderhouden van het instrument en de diverse grepen en technieken die daarbij komen kijken. Ook over spelers en geschiedenis, materialen en accessoires. Niet iedereen zal alle informatie nodig hebben, maar de auteur adviseert je het boek niet van voor naar achter te lezen. Er is veel aandacht voor het gebruik van de ukelele in allerlei soorten muziek. Muziekfragmenten online ondersteunen de speler. De lijst van nummers staat achterin, samen met een uitgebreide index.

Specificaties

Nederlands | 9789045357546 | 303 pagina's

Titel Ukelele voor dummies
Auteur Al Wood
Secundaire auteur Jan van de Westelaken ; Hessel Leistra
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : BBNC uitgevers, 2021
Overige gegevens 303 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Ukulele for dummies. - Hoboken, New Jersey : John Wiley & Sons, Inc., 2021
ISBN 9789045357546
PPN 43227023X
Rubriekscode 786.39
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ukelelespel
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Snaarinstrumenten