Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Verlegen Vliertje
Boek

Verlegen Vliertje ([2021])/ Cat Min, vertaling [uit het Engels]: Riet Wille

Vliertje is een verlegen konijntje. Ze tekent het liefst de hele dag, komt zelden buiten en woont in een verlaten brievenbus. Daarin belandt op een dag een bijzondere brief, die bestemd is voor de maan. Durft Vliertje de brief te gaan brengen? Prentenboek met illustraties in warme kleuren met felgekleurde accenten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vliertje is een verlegen konijntje dat zich in een verlaten brievenbus verbergt voor de lawaaierige buitenwereld. Zij heeft er een knus huisje van gemaakt met zelfgemaakte tekeningen aan de wanden. Op een dag fladdert er een blauwe envelop naar binnen. Het is een brief aan de maan, van een jongen met een heel speciale wens. Vliertje vindt het eng om naar buiten te gaan, maar dan zal de brief nooit worden bezorgd. Zou zij haar veilige huisje durven verlaten om de boodschap over te brengen? Een warm verhaal over een dapper konijntje dat haar angst overwint om een jongen te helpen. Om bij de maan te komen probeert Vliertje zo hoog mogelijk te springen, de hoogste berg te beklimmen en op de rug van een vogel mee te liften. Tevergeefs. Dan waagt Vliertje een laatste, onbaatzuchtige poging. De zachte, pastelkleurige illustraties in waterverf en kleurpotlood tonen Vliertjes twijfel, angst, vastberadenheid, hoop en teleurstelling tijdens de tocht. De tekeningen zijn warm van toon en sfeervol, met een bijna magische uitstraling. Op beide schutbladen zijn de tekeningen uit het schetsboek van Vliertje opgenomen. Bijzonder fraai debuut van een illustrator die opgroeide in Hong Kong en animatie en illustratie studeerde in New York. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002274015

Titel Verlegen Vliertje
Auteur Cat Min
Secundaire auteur Riet Wille
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2021]
Overige gegevens 41 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vliertje is een erg verlegen konijn en woont in een verlaten brievenbus. Buiten is er zoveel lawaai van spelende kinderen, de bomen doemen op als monsters en de regen klettert en klatert op haar huisje. Vliertje vindt het veel fijner om binnen te blijven en de hele dag te tekenen. Maar dan post een jongetje een envelop in haar brievenbus. Het is een brief met een heel bijzondere vraag. Vliertje voelt zich niet dapper genoeg om de enge buitenwereld te betreden. Maar dan wordt de brief nooit bezorgd en gaat de wens van het jongetje nooit in vervulling. Moet ze het toch proberen? Lukt het haar? - Bron: uitgeversinformatie - Vertaling van: Shy Willow. - Levine Querido, (c)2021
ISBN 9789002274015
PPN 433807040
Thematrefwoord Verlegenheid ; Moed ; Tekenen ; Maan ; Brieven
Taal Nederlands