Anne Frank in het kort
Boek

Anne Frank in het kort in eenvoudige taal [Makkelijk lezen] ([2021])/ Marian Hoefnagel, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren ; beeld: Fotocollectie Anne Frank Stichting

Anne Frank vlucht in de Tweede Wereldoorlog naar Amsterdam. Ze duikt onder in het Achterhuis. Hoe zag haar leven eruit voor, tijdens en na de jaren in het Achterhuis? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Leesniveau A1/A2. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het levensverhaal van Anne Frank wordt in korte zinnen en eenvoudige woorden verteld. Het verhaal is verdeeld over drie delen: de tijd voor het dagboek, de tijd van het dagboek en de tijd na het dagboek. Verteld wordt over haar jeugd in Duitsland, de verhuizing naar Amsterdam, de onderduik in het Achterhuis, haar dood in Bergen-Belsen en de betekenis van haar dagboek. Daarna volgt een kort nawoord. Verscheen in de reeks 'Leesstraat', met leesniveau A1/A2, dus met korte zinnen en eenvoudige woorden. Moeilijke woorden zijn schuingedrukt en voorzien van uitleg in de woordenlijst achterin. Er is een duidelijke letter gebruikt. Fragmenten uit Het Achterhuis van Anne Frank zijn eenvoudiger gemaakt, ze staan op een grijze achtergrond. Indeling in korte getitelde hoofdstukjes, de tekst is geïllustreerd met kleine zwart-witfoto's. Uitgave in handzaam formaat met een overzichtelijke lay-out. Een leesbaar en ook in deze vorm aangrijpend verhaa, die het keurmerk Makkelijk Lezen kreeg. Voor leesniveau A2/B1-niveau verscheen 'Anne Frank, haar leven'* (4e dr. 2016) in de serie 'Leeslicht'. Dit extra eenvoudig geschreven levensverhaal is geschikt voor zowel volwassenen als jongeren vanaf ca. 12 jaar die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086965946 | 96 pagina's

Titel Anne Frank in het kort : in eenvoudige taal [Makkelijk lezen]
Auteur Marian Hoefnagel
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam ; /Anne Frank Stichting, Amsterdam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2021]
Overige gegevens 96 pagina's - zwart-wit illustraties - 18 cm
ISBN 9789086965946
PPN 433094931
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frank, Anne ; Geschiedeniscanon
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Frank

Relaties/Serie

De Leesstraat
Boek

De Leesstraat (2016-...)

vol.
Uitgeleend