Basisboek hoogbegaafde adolescenten
Boek

Basisboek hoogbegaafde adolescenten de theorie in de praktijk (2021)/ Hanneke Berens, Dorien Oskam, Lijnie Reijers, hoofdredacteur: Walter van de Calseyde

Visies op de begeleiding van hoogbegaafde adolescenten vanuit het perspectief van een therapeut, een orthopedagoog en een onderwijkundige.

Aanwezigheid

Recensie

Therapeut Hanneke Berens deelde haar ervaringen met jongvolwassenen met de orthopedagoog Lijnie Reijers en met de onderwijskundige Dorien Oskam. Dit leidde tot deze publicatie over hoogbegaafde adolescenten, over hun begeleiding en ondersteuning. In de eerste hoofdstukken gaat het over motivatie, inspiratie en zingeving. Het tweede deel over vertrouwen, groei en speelsheid. Elk hoofdstuk bevat reflectievragen voor bezinning, inspiratie en interactie. Per zelfstandig hoofdstuk komt een bepaald thema aan de orde met betrekking tot de hoogbegaafde adolescent in opvoeding, onderwijs en hulpverlening. Men kan zich afvragen wat het voordeel is van de drie gebieden steeds zo afzonderlijk te bespreken. Er zijn samenvattingen, oefeningen, tips en handvaten voor directe toepassingen. Verder met interviews, portretten, figuren, een enkele illustratie, maar geen register. Bronvermeldingen en weblinks per hoofdstuk. Een waardevolle, goed geschreven publicatie voor ouders, leerkrachten en coaches, waarbij vanuit verschillende perspectieven een goed beeld geschetst wordt van hoogbegaafde adolescenten. Nuttige aanvulling op de reeds bestaande publicaties over puber- en adolescentengedrag.

Specificaties

Nederlands | 9789463172042 | 196 pagina's

Titel Basisboek hoogbegaafde adolescenten : de theorie in de praktijk
Auteur Hanneke Berens
Secundaire auteur Dorien Oskam ; Lijnie Reijers ; Walter van de Calseyde
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Dordrecht : Instondo, 2021
Overige gegevens 196 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463172042
PPN 431663386
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Begaafdheid; Adolescenten
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Begaafdheid