Wapens in de Westhoek
Boek

Wapens in de Westhoek ([2021])/ Daan van Oostenbrugge

De tweeling Sander en Rhodé zijn samen met hun ouders en hun vriend Michiel met de camper op vakantie in Belgie. Door hun nieuwsgierigheid krijgen ze te maken met een bende wapensmokkelaars. Stripbewerking van het eerste deel van de serie 'Campers'. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De ouders van de tweeling Sander en Rhodé hebben een grote camper waarmee veel wordt gereisd. Dit keer mogen ze met hun familie en hun vriend Michiel op vakantie naar België. Daar krijgen ze te maken met een ongure kerel die zich verdacht gedraagt. Vlak voordat ze worden weggejaagd doet Sander een vondst die hen in een gevaarlijke situatie brengt. Dit deel in de serie 'Campers' is een stripbewerking van het eerste deel uit de serie, 'De 21e mijn', dat uitkwam in 2016. Het resultaat is een kleurig stripalbum met wat stijve tekeningen en volle bladspiegel. De karakters van de boeven waarmee het verhaal begint zijn karikaturaal en met leuke details uitgewerkt. De hoofdpersonen zelf zijn wat 'slordig' met minder details getekend, deze komen daardoor niet echt uit de verf. Het verhaal, met zijn happy end en zijn spannende, wat clichématige gebeurtenissen, is onderhoudend geschreven met een goede verhaallijn. Het brengt op een natuurlijke manier enige informatie over de Eerste Wereldoorlog. Los te lezen van andere delen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789087184568 | 71 pagina's

Titel Wapens in de Westhoek
Uniforme titel Campers
Auteur Daan van Oostenbrugge
Secundaire auteur Johan Leeflang
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : de Banier uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 71 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Op omslag: Campers - Stripboek over 'Campers De 21e mijn' van Johan Leeflang - Beeldverhaal - Stripbewerking van: De 21e mijn. - 2016. - (Campers)
ISBN 9789087184568
PPN 429412924
Genre stripverhaal - detectiveroman - protestants milieu
Thematrefwoord Vakanties ; Belgie ; Smokkelaars
Taal Nederlands