Farming
DVD

Farming ([2021])/ directed by Adewale Akinnuoye-Agbaje

Een Nigeriaanse jongen wordt door zjn ouders afgestaan aan een blank Brits adoptiegezin, maar transformeert in Engeland tot lid van een racistische skinheadbende.

Recensie

Brits drama (2018) van Adewale Akinnuoye-Agbaje (debuut), gebaseerd op zijn jeugd. Met Damson Idris (Outside the wire), Gugu Mbatha-Raw (Belle) en Zach Avery (Last moment of clarity). Een Nigeriaanse jongen, door zijn ouders afgestaan aan een blank Brits adoptiegezin om een beter leven te krijgen, wordt in Engeland lid van een racistische skinheadbende. Een mentor probeert hem te redden van zijn ondergang. Beoordeling IMDb: 5.9. Kevin Toma (Volkskrant 26-5-'21): 'Helaas slaagt de regisseur er niet in om Enitans metamorfose overtuigend te verbeelden en invoelbaar te maken. Het lompe scenario en de dito regie staan empathie met Enitan danig in de weg, ondanks de onvoorwaardelijke inzet van hoofdrolspeler Idris en ondanks het oprechte engagement van de film' (2 sterren). Jaap-Harm-de Jong (ND 28-5-'21): 'De vernedering, pijn en onveiligheid die kinderen zoals Enitan gevoeld moeten hebben (...) mogen gehoord en gezien worden Maar een psychologisch diepgaander en algeheel genuanceerder portret had daarbij wel geholpen' (2 sterren). Dana Linssen (NRC 25-5-'21): 'Het knappe van Farming is dat de film niet naar verklaringen en labels zoekt. Hij kiest radicaal het perspectief van de jonge Enitan, van zijn dromerigheid, van zijn onbegrip, zijn pijn en uiteindelijk zijn zelfhaat' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 8718836864605

Titel Farming
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Adewale Akinnuoye-Agbaje ; Damson Idris ; Kate Beckinsale
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Source 1 Media, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Adewale Akinnuoye-Agbaje, Damson Idris, Kate Beckinsale. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannie : Montebello Productions, 2018
ISBN 8718836864605
PPN 433326212
Genre sociale roman - biografie - roman over het rassenvraagstuk
Thematrefwoord Racisme ; Skinheads
Taal Engels