Fergie de kleine grijze tractor gaat vol gas
DVD

Fergie de kleine grijze tractor gaat vol gas ([2021])/ regisseur Peder Hamdahl Næss

De kleine tractor Fergie raakt zwaar beschadigd. Gustav plaatst zijn magische bougie in een oude raceauto, maar het leven als auto valt Fergie tegen. Kan hij weer een tractor worden? Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Noorse kinderfilm (2016) van Peder Hamdahl Næss over Fergie, de kleine grijze tractor die dankzij een magische bougie leeft. Terwijl het jongetje Gustav met zijn opa in het bos aan het werk is, wordt hij bijna getroffen door een vallende boom. Fergie weet er net op tijd tussen te springen, maar raakt zelf zwaar beschadigd. Gustav plaatst de magische bougie in een oude klassieke auto die op de boerderij staat, waardoor Fergie een raceauto wordt. Wanneer de mooi opgepoetste knalrode Fergie meedoet aan een oldtimerrit, trekt hij de aandacht van de eigenaar van het Automuseum die hem weet te kopen. Het leven in het museum valt Fergie echter tegen. Lukt het Gustav om Fergie's magische bougie terug te brengen naar de boerderij? 'Fergie' is de bijnaam van de tractor Ferguson TE20, een uitvinding uit 1946 van de Ier Harry Ferguson. In Noorwegen is Fergie (Gråtass) een populaire kinderfiguur, waarover meerdere films zijn gemaakt, onder meer 'Fergie: de kleine grijze tractor en de dansende geit'*. Een film met een nostalgische sfeer, gewaagde achtervolgingen en slapstickavonturen. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087799

Titel Fergie de kleine grijze tractor gaat vol gas
Uniforme titel Gr°atass gir gass De kleine grijze tractor Fergie gaat vol gas Fergie gaat vol gas
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peder Hamdahl Næss ; Simon Zwiers ; Bo Burger ; Sjoerd Oomen
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Source 1 Media, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandse stemacteurs onder anderen: Simon Zwiers, Bo Burger, Sjoerd Oomen. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Noorwegen : Cinenord Kidstory, 2016 - Oorspronkelijke titel: Gr°atass gir gass
ISBN 8718868087799
PPN 433325259
Thematrefwoord Tractoren ; Boerderijen
Taal Nederlands