DRIVE
Boek

DRIVE train je stoïcijnse mindset : 10 lessen voor een scherpe & relaxte mindset ([2021])/ Mark Tuitert, geschreven in samenwerking met Thomas Hogeling ; met illustraties van Ruben Steeman

SAMENVATTING: "Toen Mark Tuitert in 2010 olympisch goud won op de 1.500 meter schaatsen dacht hij niet aan winnen, maar aan Epictetus en Seneca. Al 20 jaar gebruikt hij de principes van stoicijnse filosofen om het hoofd te bieden aan de immense druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn privéleven. Voor DRIVE ontwikkelde hij 10 praktische lessen waarmee iedereen, voor elke situatie, een stoicijnse mindset kan trainen. DRIVE geeft je de tools om:richting te geven aan je leven. Actie te ondernemen. Te accepteren waar je geen invloed op hebt en dus scherp én relaxed op je doel af te gaan."Tien praktische lessen en de achtergrond daarvan waarmee een op het oud Griekse stoicijnse denken gebaseerde mindset kan worden getraind.

Aanwezigheid

Recensie

In de weken voor de Olympische Spelen van 2010 leest schaatser Mark Tuitert voor het eerst over stoïcijnse filosofie. Hij wint goud op de 1500 meter. Of er een verband tussen dat lezen en winnen bestaat, is moeilijk te zeggen, maar wel is duidelijk dat het trainen op beide vlakken hem zowel meer ontspanning als gedrevenheid geven. Het stoïcisme is een van oorsprong oude Griekse en Romeinse denkwijze (Epictetus, Seneca) die zich uit in kalmte, gemoedsrust en voldoening. In dit boek, dat Tuitert schreef in samenwerking met sportpsycholoog Thomas Hogeling, wordt deze denkwijze teruggebracht tot tien principes: tegenslag, emoties, controle, eigen belang, acceptatie, spijt, dankbaarheid, richting, karakter en doelen. Tuitert mengt stoïcijnse waarden met eigen ervaringen als topsporter, ondernemer én als mens. Na elk hoofdstuk volgt een korte training om zelf te doen. Helder geschreven, boeiend en leerzaam, ook voor niet-sporters en niet-ondernemers.

Specificaties

Nederlands | 9789493213166 | 135 pagina's

Titel DRIVE : train je stoïcijnse mindset : 10 lessen voor een scherpe & relaxte mindset
Uniforme titel DRIVE: train je stoïcijnse mindset
Auteur Mark Tuitert
Secundaire auteur Thomas Hogeling ; Ruben Steeman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Maven Publishing, [2021]
Overige gegevens 135 pagina's - illustraties - 19 cm
ISBN 9789493213166
PPN 432201459
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfverwerkelijking
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfverwerkelijking