Het is allemaal jouw schuld!
Boek

Het is allemaal jouw schuld! in verbinding naar een respectvolle scheiding (april 2021)/ Willemijn van Strien, redactie Rinus Vermeulen Tekst & Advies ; illustraties 'Jan en Marie': Shirley Warlich

Visie op omgaan met relatieconflicten, waarbij de auteur bepleit dat ieder zijn eigen aandeel neemt om respectvol tot een oplossing c.q. scheiding te komen.

Aanwezigheid

Recensie

Scheiden, maar dan respectvol. Krijg inzicht in het eigen aandeel en de gezamenlijke verantwoordelijkheid. Vooral het belang van het kind staat centraal. Leer in een scheidingsconflict andere overlevingsmechanismen. Verbetering in de communicatie biedt: zelfreflectie op wie je bent, repareren en (her)contracteren om een nieuwe verbinding aan te gaan. De methode van de Transactionele Analyse staat centraal waar het gaat om de posities van de ouder, de volwassene en het kind. Nieuwe patronen dienen aangeleerd te worden. Er staan vele oefeningen in. Ook opstellingen over je herkomst. Ieder neemt een bepaalde plaats in in een familiesysteem. Ook van invloed op de manier van communiceren en waarnemen. Ontdek dus wie je bent, waar je vandaan komt, wat uit het verleden op het heden van invloed is. Tot slot de meerwaarde van een overlegscheiding, waarbij de belangen van ieder beschermd en gewaarborgd zijn. Mooie gebonden uitgave. De auteur (1963) heeft haar eigen praktijk als scheidingscoach en relatietherapeut.

Specificaties

Nederlands | 9789492528698 | 190 pagina's

Titel Het is allemaal jouw schuld! : in verbinding naar een respectvolle scheiding
Auteur Willemijn van Strien
Instelling /Rinus Vermeulen Tekst en Advies, Haarlem
Secundaire auteur Shirley Warlich
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Baarn : S2 Uitgevers, april 2021
Overige gegevens 190 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789492528698
PPN 431276420
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Echtscheiding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding