ADHD in de klas
Boek

ADHD in de klas praktische gids voor leraren ([2021])/ Anton Horeweg

Informatie over kinderen in het basisonderwijs met ADHD, ADD en bijkomende stoornissen en praktische tips hoe met hen om te gaan in de klas.

Recensie

Liefdevolle, met bevlogen zorgvuldigheid geschreven praktische gids over AD(H)D en wat deze diagnose doet met kinderen, jongeren, maar ook vraagt van klasgenoten, vrienden, ouders en leraren. Het boek bestaat uit twee delen: 1. Wat is AD(H)D? en 2. Hoe ga je om met AD(H)D? In het eerste deel wordt op toegankelijke en begrijpelijke wijze een theoretische context geschetst, waarbij een relatie wordt gelegd tussen AD(H)D en door het brein aangestuurde executieve functies en de invloed daarvan op gedrag en leren, alsook met bijkomende problematieken. In het tweede deel wordt de aandacht gericht op de praktijk van het leven en werken met kinderen en jongeren met AD(H)D. Met name de menselijke, invoelende benaderingswijze valt op: doorbreek de negatieve spiraal die AD(H)D'ers in het schoolsysteem vaak aankleeft; zie vooral de opgroeiende mens en niet de stoornis of het probleem. Een bijzondere, complete uitgave (slappe kaft; overzichtelijk vormgegeven), geschreven door een wijze ervaringsdeskundige. Met schematische denk- en ontwikkelpaadjes, bijlagen, register, eindnoten. Aanrader voor elke onderwijsprofessional!

Specificaties

Nederlands | 9789401477840 | 192 pagina's

Titel ADHD in de klas : praktische gids voor leraren
Auteur Anton Horeweg
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : LannooCampus, [2021]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Oorspronkelijke titel: Wat stuitert daar door je klas?. - Houten : LannooCampus, 2016
ISBN 9789401477840
PPN 433295104
Rubriekscode 464.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ADHD-kinderen; Leerlingbegeleiding; Onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord ADHD