Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het nest van de tijger
Boek

Het nest van de tijger (juni 2021)/ Trudi Trueit, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: H.C. Kaspersma ; redactie: Renske Lamers, Maaike van Riel, Jolanda Rijsdam

Cruz (13) en zijn teamgenoten zijn met de Orion, het onderzoeksschip van de Explorer Academy, aangekomen bij de Seychellen. Al gauw moeten ze naar India en Bhutan om het vijfde en zesde onderdeel te vinden van de geheime formule die Cruz' moeder hem heeft nagelaten. Zijn vijand Nebula achtervolgt hem. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Orion, het onderzoeksschip van de Explorer Academy, is met Cruz (13) en zijn teamgenoten aangekomen bij de Seychellen, de eilandengroep ten oosten van Afrika. De leerlingen van de Academy moeten hier onder en boven water allerlei opdrachten en projecten uitvoeren. Maar naast zijn opleiding tot onderzoeker moet Cruz ook op zoek naar de volgende onderdelen van de code van de geheime formule van zijn moeder. De reis brengt hem en zijn vrienden eerst bij de Taj Mahal in India en daarna naar een boeddhistisch klooster in Bhutan. Maar ook de geheimzinnige Nebula zit achter de code aan. Spannend en leerzaam avonturenverhaal, spelend in een moderne omgeving vol met technologische vernieuwingen. Fraai vormgegeven uitgave met goed passende kleurentekeningen. Achterin staan verhalen over projecten van vier echte onderzoekers van National Geographic, waarop dit verhaal is gebaseerd. Volle bladspiegel. Zelfstandig te lezen vijfde deel in de serie 'Explorer Academy', na 'De sterrenduinen'*. Qua inhoud en taalbegrip voor een doelgroep van geoefende lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490764982 | 231 pagina's

Titel Het nest van de tijger
Auteur Trudi Trueit
Secundaire auteur H.C. Kaspersma ; Renske Lamers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave ['s-Hertogenbosch] : Blink Media, juni 2021 - [Amsterdam] : Hearst Netherlands B.V.
Overige gegevens 231 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: National Geographic - Vertaling van: The tiger's nest. - . - New York : Under the Stars, (c)2021. - (Explorer Academy)
ISBN 9789490764982
PPN 430401450
Genre avonturenroman - schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Expedities ; Zoektochten ; Wetenschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Explorer Academy
Boek

Explorer Academy (2019-...)

vol. bk. 5
Uitgeleend
Trudi Trueit