Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Eksters houden van bling bling en andere lariekoek vakkundig ontleed
Boek

Eksters houden van bling bling en andere lariekoek vakkundig ontleed ([2021])/ Maartje Kouwen, Steijn van Schie, Koen Moons, illustraties Horst Wolter ; redactie Sander Macquoy

Klopt het dat in de ruimte geen zwaartekracht is en dat je van een lintworm afvalt? Nagegaan wordt of dit soort volkswijsheden uit de natuurwetenschap waar of niet waar zijn. En ook hoe ze zijn ontstaan. Met paginagrote illustraties in blauwe tinten. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Te veel televisiekijken beschadigt je ogen; in een vallende lift moet je omhoog springen; in de ruimte is geen zwaartekracht; van een lintworm val je af. Dit zijn voorbeelden van bekende mythen en misvattingen uit de natuurwetenschap die mensen al heel lang als waarheid beschouwen. Op luchtige toon ontzenuwen de auteurs - alle drie bioloog en wetenschapsjournalist - honderd gangbare beweringen en achterhalen zij hoe die 'wijsheden' zijn ontstaan. Het boek behandelt een breed scala aan onderwerpen, van 'Plas drinken is gezond' en 'Elk mens wordt als man of vrouw geboren' tot 'Een mol is blind' en 'Haaien krijgen geen kanker'. De tekst is helder, direct en vlot leesbaar, maar af en toe wel erg populair (o.a. met je luie reet; in je mik duwen; als een schijthuis boven de gracht). Kleine druk. De paginagrote illustraties zijn uitgevoerd in blauwtinten; titels, tussenkopjes en achtergrond hebben naast zwart en wit als steunkleur helderblauw. Achterin zijn de bronnen per onderwerp vermeld. De auteurs schreven eerder 'Plassen over kwallenbeten : biologische lariekoek ontleed' (2018)*. Een levendig, verzorgd boek voor een breed publiek. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021579498 | 125 pagina's

Titel Eksters houden van bling bling en andere lariekoek vakkundig ontleed
Auteur Maartje Kouwen
Secundaire auteur Steijn van Schie ; Koen Moons ; Horst Wolter ; Sander Macquoy
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 125 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789021579498
PPN 430321619
Rubriekscode 573
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Biologie; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Biologie