123 superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks
Boek

123 superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks ([2021])/ Mathilda Masters, met illustraties van Louize Perdieus ; inhoudelijkge redactie: Wannes Magits en Maureen Luyens

Wist je dat de clitoris en de penis elkaars spiegelbeeld zijn? En hoe gebruik je een condoom? In totaal komen 321 weetjes aan bod over je lichaam, verliefdheid, seks, gender en relaties. Met kleine stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prachtig vormgegeven boek vol praktische informatie en bijzondere weetjes over alles wat met seksualiteit te maken heeft: 'Alles wat je altijd al wilde weten over verliefdheid, je lichaam, relaties, gender en seks'. Daarnaast ook aandacht voor de twijfels en onzekerheden over je eigen lichaam die zo kenmerkend zijn voor de puberteit. Het is het vijfde boek dat verscheen onder de noemer '123 superslimme dingen die je moet weten over'*. Voor elk boek gaat het duo hetzelfde te werk. De schrijfster is nieuwsgierig van aard en bijt zich vast in een onderwerp dat haar interesse heeft. In een zeer prettig leesbare stijl doet ze verslag van haar ontdekkingen. De kleine gelaagde en grappige kleurenillustraties verduidelijken de teksten en dagen je uit om de teksten te lezen. Indeling in acht thema's als: hoe ziet jouw lichaam eruit?, welkom in de puberteit, ik ben verliefd, en dan is er seks en bloot en seks zijn overal. Binnen de thema's komen 123 subthema's aan bod, vaak met intrigerende titels. Achterin is een overzicht van websites. Dit boek verdient een plek thuis en in elke school. Seksualiteit wordt op een speelse, verantwoorde manier uit de taboesfeer gehaald. Deze schat aan informatie vinden kinderen nooit als ze zelf gaan grasduinen op het internet. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401473729 | 143 pagina's

Titel 123 superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks
Uniforme titel Honderddrieëntwintig superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks
Auteur Mathilda Masters
Secundaire auteur Louize Perdieus ; Wannes Magits
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 143 pagina's - gekleurde en zwart-wit llustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401473729
PPN 433145269
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seksuele voorlichting
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksuele voorlichting