Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het extra kloeke moppenboek
Boek

Het extra kloeke moppenboek lachen met theaterlezen ([2021])/ Helen van Vliet, Agnes Wijers en Elseline Knuttel, met illustraties Helen van Vliet

Ruim vijftig moppen en raadsels over beroepen, dieren, school en allerlei andere dingen om samen te lezen of uit te spelen, als een toneelstuk. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jongen die door de politie wordt aangehouden omdat hij geen licht en geen bel op zijn fiets heeft waarschuwt de agent dat hij niet kan stoppen. Zijn fiets heeft ook geen remmen. Dit boek bevat in totaal 55 moppen die door een drietal auteurs verzonnen, verzameld of bewerkt zijn: woord- en taalgrappen, spitsvondige en inventieve humor worden afgewisseld met meligheid en de geijkte poep- en plasgrappen. De aquarelillustraties zijn speels en dynamisch en herkenbaar als tekeningen van medeauteur Helen Van Vliet; ze dragen duidelijk haar signatuur. Ronde icoontjes met getekende portretjes geven het aantal sprekers (mens of dier) aan. Voor de tekst van het personage staat in kleurendruk de naam van de spreker. Het boek maakt onderdeel uit van de reeks 'Theaterlezen'. Inhoudelijk sluit dit boek aan bij 'Het kloeke moppenboek : lachen met theaterlezen'* (2023), dat dezelfde opzet en indeling kent. De grappen zijn in een drietal categorieën gerubriceerd: beroepen (ruim 25), dieren en varia ('van alles'). Achterin een alfabetisch register bij deze indeling. Voorin een enthousiasmerende uitleg over theaterlezen. De uitgave is ook zeer geschikt voor kinderen met leesmoeilijkheden als dyslexie. Stevig gebonden uitgave in aantrekkelijke vormgeving. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789075689969 | 111 pagina's

Titel Het extra kloeke moppenboek : lachen met theaterlezen
Auteur Helen van Vliet
Secundaire auteur Agnes Wijers ; Elseline Knuttel
Type materiaal Boek
Uitgave [Dordrecht] : Uitgeverij De Inktvis, [2021]
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789075689969
PPN 430690800
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Moppen ; Theaterlezen ; Samenleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Applaus voor jou
Boek

Applaus voor jou theaterlezen (2014-...)

vol.
Uitgeleend