Dingen van ver
Boek

Dingen van ver ([2021])/ tekst Dave Eggers, illustraties Kelly Murphy

Julian is altijd op zoek naar aangespoelde dingen, op het strand naast de vuurtoren waar hij met zijn moeder woont. Op een dag vindt hij een prachtige sabel. Maar een paar dagen later komt de kapitein van een gestrand schip aan land. Hij is op zoek naar iets. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de ruige en winderige kust, naast een vuurtoren, wonen Julian en zijn moeder. Strandjutten is Julians passie. De aangespoelde vondsten noemt hij 'dingen van ver', een term die zijn vader ooit bedacht. Na een storm vindt Julian iets glimmends: een mooie sabel, een voorwerp waarmee hij in zijn nopjes is. Dan duikt een kapitein op van een gestrand schip. Hij stelt voor om de sabel te ruilen met een van de schatten die hij verzameld heeft. Julian roeit mee naar het galjoen en kiest het mooiste en belangrijkste voorwerp: een vuurtorenlamp. De tekeningen gemaakt met acrylverf, potlood en waterverf zijn sfeerbepalend. Ze hebben een fraaie kleurintensiteit en lichtechtheid en versterken het dromerige karakter. Avontuurlijk (meegaan met onbekenden), suggestief en ook lieflijk verhaal (het gemis van zijn vader) met als moraal: eerlijkheid duurt het langst. De veelbekroonde bestsellerauteur is bekend van zijn werk voor volwassenen. Voor jongeren schreef hij 'Max (en de Wild Things)'** en 'De tunnels'***. Vierkant formaat prentenboek met sfeervolle illustraties in gedempte kleuren die de aarde, de lucht en het water kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492600387

Titel Dingen van ver
Auteur Dave Eggers
Secundaire auteur Kelly Murphy ; Lourens van Veluw
Type materiaal Boek
Uitgave [Kampen] : Paolo, [2021]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse vertaling: Lourens van Veluw - Vertaling van: Faraway things. - New York : Little, Brown and Company, (c)2021
ISBN 9789492600387
PPN 430401639
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Strand ; Zoektochten ; Ruilen ; Vuurtorens
Taal Nederlands