De vloek van het kattenoogjuweel
Boek

De vloek van het kattenoogjuweel (juli 2021)/ geschreven door Tracey West, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Jurjen Tiersma

De jonge ninja's Wu en zijn broer Garmadon worden door hun vader op reis gestuurd. Onderweg ontmoeten ze een tovenares. Zij is op zoek naar een bijzonder juweel. Verhaal over Lego Ninjago. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit de serie 'Lekker lezen met Lego boeken'* over de jonge jaren van de Spinjitzumeesters Wu en Garmadon, bekend van het spel Lego Ninjago. De oude meester Wu vertelt aan zijn jonge ninja's in opleiding het begin van het verhaal van de grote reis die hij en zijn broer Garmadon in opdracht van hun vader maakten toen zij jong waren. De reis is bedoeld om de jonge ninja's verantwoordelijkheid te leren en goede en wijze ninja's van hen te maken. Of dit lukt als zij samen met een geheimzinnige Spinjitzutovenares op zoek gaan naar een even geheimzinnig juweel, is maar de vraag. Het verhaal is geschreven in korte zinnen met veel dialogen en wordt ondersteund door veel in grijstinten uitgevoerde illustraties van verschillend formaat. Kinderen die de films of games kennen of van Lego houden zullen met deze serie wellicht graag gaan lezen. Het korte en gematigd spannende verhaal nodigt daar zeker toe uit. Achterin worden alle personages kort beschreven. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030508069 | 143 pagina's

Titel De vloek van het kattenoogjuweel
Uniforme titel Lekker lezen met Lego® boeken Lekker lezen met Lego boeken
Auteur Tracey West
Instelling /LEGO gruppe, Denemarken
Secundaire auteur Jurjen Tiersma
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, juli 2021
Overige gegevens 143 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Uitgave onder licentie van de Lego Group - ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Op omslag: Lekker lezen met Lego® boeken - Vertaling van: The curse of the cat-eye jewel. - The LEGO Group, (c)2021. - (Lego® Ninjago®)
ISBN 9789030508069
PPN 432201351
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ninja's ; Lego
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Lego® Ninjago®: Spinjitzu Brothers
Boek

Lego® Ninjago®: Spinjitzu Brothers (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Tracey West