Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het dikke samenleesboek van Sam, Wik en ei
Boek

Het dikke samenleesboek van Sam, Wik en ei (2021)/ Maria van Eeden, illustraties Helen van Vliet, Daniëlle Schothorst, Camila Fialkowski

Bundeling van drie boekjes, waarin Sam, Wik en Giel ieder een klein avontuur beleven. Samenleesboekje voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van drie boekjes, geschreven door Maria van Eeden, uit de serie 'Kleuters samenleesboek'*, die eerder afzonderlijk zijn verschenen (alleen 'Het boek van Sam' onder een andere titel: 'Het boek van Paul', 1e druk 2007). De serie is bedoeld voor kleuters die een beginnetje willen maken met lezen. De voorleestekst, die vrijwel steeds op de linkerbladzijde staat onder een grote illustratie, is een klein verhaal over respectievelijk Sam, de kleine kabouterachtige superheld Wik en de jongen Giel die een ei vindt. Op de rechterbladzijde staan twee losse woorden met een vrijstaande tekening van het bewuste voorwerp. De mkm- en mkkm-woorden worden tweemaal aangegeven: in schreefloze letter als geheel en in de vorm van leesplankblokjes. Het nieuwe woord is te vinden in de voorleestekst op de volgende bladzijde. De samenleesboekjes op AVI-S bieden mogelijkheden tot oefenen van basisvaardigheden zoals: auditieve analyse/synthese, klank-plaatsbepaling/wat hoor je vooraan, etc. Ook visueel: woord/letterherkenning en klank-tekenkoppeling. Het vierkante aantrekkelijke boekje is voorzien van vrolijk gekleurde tekeningen van drie verschillende illustratoren. Samen lezen en leren vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048740147 | 75 pagina's

Titel Het dikke samenleesboek van Sam, Wik en ei
Uniforme titel Het boek van Sam Het boek van Wik Het boek van het ei
Auteur Maria van Eeden
Secundaire auteur Helen van Vliet ; Daniëlle Schothorst ; Camila Fialkowski
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2021
Overige gegevens 75 pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Bevat: Het boek van Sam / illustraties Helen van Vliet. - Oorspronkelijke titel: Het boek van Paul. - 1997. - (Schatkist. Schatgravertjes ; 7) ; Het boek van Wik / illustraties Daniëlle Schothorst. - 1997. - (Schatkist. Schatgravertjes ; 4) ; Het boek van het ei / illustraties Camila Fialkowski. - 1997. - (Schatkist. Schatgravertjes ; 8)
ISBN 9789048740147
PPN 430277970
Thematrefwoord Samenleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kleuters samenleesboek
Boek

Kleuters samenleesboek (2007-...)

vol.
Uitgeleend