Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Vreemde eend
Boek

Vreemde eend (juli 2021)/ geschreven en geïllustreerd door Matt Stanton, vertaling [uit het Engels]: Angelique Verheijen

Wie is het dapperste: irritante klasgenote Bibi of Max (11, ik-persoon)? Hun vrienden bedenken een wedstrijd vol uitdagingen. Max heeft hoogtevrees maar dat wil hij natuurlijk niet toegeven. Kunnen Max en Eend een uitweg vinden? Met veel grappige, stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Max Modderman (11, ik-persoon) speelt met zijn bijzondere 'huisdier' Eend als hun bal in een boom terechtkomt. Bibi komt net langs en wil blijven kijken hoe Max de bal uit de boom haalt. Maar Max heeft hoogtevrees en wil dat niet toegeven. Er volgt een discussie over wie het dapperst is. Hun vrienden Pip, Sven en Hugo bedenken een uitdagingenwedstrijd met als ultiem doel een ritje in de Terrortoren van pretpark Roetsjland. En die is hoog! Max en Eend bedenken een plan dat echter hopeloos mislukt. Desondanks belandt Max met zijn familie en vrienden in het pretpark, maar waar is Eend? Weer een hilarisch avontuur over Max Modderman dat prima zonder voorkennis van de voorgaande delen te lezen is; deel 6 was 'Superheld'* (2021). Het is voorzien van veel humoristische stripachtige zwart-witillustraties die het verhaal versterken. Achterin is informatie over de andere zes delen en de auteur opgenomen. Door de vele illustraties en de creatieve lay-out met ruime bladspiegel zal het boek ook kinderen aanspreken die minder van lezen houden. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402708479 | 239 pagina's

Titel Vreemde eend
Auteur Matt Stanton
Secundaire auteur Angelique Verheijen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, juli 2021
Overige gegevens 239 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Funny kid peeking duck. - HarperCollinsPublishers Australia Pty Limited, (c)2020
ISBN 9789402708479
PPN 432599762
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Helden ; Angsten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Max Modderman
Boek

Max Modderman (2019-...)

vol. 7
Uitgeleend
Matt Stanton