De kleine kikker
Boek

De kleine kikker mindfulness voor ouders en hun jonge kinderen van 1,5-4 jaar ([2021])/ Eline Snel, vertaling [uit het Frans]: Peggy Carlier ; illustraties: Marc Boutavant

Via meditaties, verhalen en praktijkverhalen leer je jezelf en je kinderen beter kennen en begrijpen. Met enkele zwart-witfoto's en kleine tekeningen. Voor opvoeders met kinderen van ca. 1,5 t/m 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Boek over mindfulness voor jonge kinderen (1,5-4 jaar) en hun ouders en andere opvoeders zoals professionals in kinderopvang en gezondheidszorg. Het boek is bedoeld voor mensen die aandachtiger naar een kind willen luisteren, aanvoelen, mindfull reageren en adequater omgaan met onvoorspelbaar 'peutergedrag'. De auteur is van mening dat opvoeders een voorbeeldfunctie hebben voor kinderen en dat mindfulness met een kind alleen werkt als je zelf mindfull/aandachtig bent. Daarom besteed ze in het boek aandacht aan reactiepatronen van opvoeders en geeft ze mindfulnessoefeningen voor de opvoeders. Voor peuters tot 3 jaar bevat het boek meditatieve verhaaltjes en speelse oefeningen. Voor kinderen vanaf 3 jaar, die iets meer stil kunnen zitten zijn er peutermeditaties. Diverse oefeningen kunnen door opvoeders en kinderen samen gedaan worden. Met de code in het boek kan men de luisterversie van de meditaties downloaden. De auteur is gecertificeerd mindfulness- en compassietrainer, ze ontwikkelt cursussen en geeft wereldwijd trainingen. In 2016 schreef ze voor opvoeders 'Stilzitten als een kikker : mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders'* en voor kinderen 'Stilzitten als een kikker : jouw aandacht werk(t) boek' (2017). Voor opvoeders van kinderen van ca. 1,5 t/m 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021579696 | 184 pagina's

Titel De kleine kikker : mindfulness voor ouders en hun jonge kinderen van 1,5-4 jaar
Auteur Eline Snel
Secundaire auteur Peggy Carlier ; Marc Boutavant
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2021]
Overige gegevens 184 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: L'éveil de la petite grenouille. - Les Arènes, (c)2020
ISBN 9789021579696
PPN 430336756
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mindfulness; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Mindfulness