De laatste dagen
Boek

De laatste dagen (2021)/ Joel C. Rosenberg, vertaling [uit het Engels] Daniëlle Langerak

Een succesvol handelaar op Wallstreet, ontwerper van een Arabisch-Israëlisch vredesplan, reist samen met een brede delegatie naar Gaza voor een ontmoeting met Yasser Arafat. Tijdens de ontvangst worden Arafat en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken gedood door een zelfmoordcommando.

Aanwezigheid

Recensie

Jon Bennett, een succesvol handelaar op Wall Street, ontwerpt op verzoek van de president van de VS een Arabisch-Israëlisch vredesplan. Als adviseur van de president reist hij samen met zijn collega Erin McCoy met een brede delegatie naar Gaza voor een ontmoeting met Yasser Arafat. Tijdens de ontvangst worden Arafat en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken gedood door een zelfmoordcommando. Bennett en McCoy kunnen ternauwernood ontsnappen en zien zich geconfronteerd met een georganiseerde reeks terroristische aanslagen waardoor vrede verder weg lijkt dan ooit. Een aanvankelijk zeer spannende thriller die gaandeweg aan vaart verliest doordat het accent verschuift naar de gesprekken en onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen. Het protestants-christelijk element is slechts zijdelings aanwezig. De oorspronkelijk Amerikaanse uitgave verscheen een jaar voor het overlijden van Yasser Arafat. Tweede deel* in een reeks rond Jon Bennett en Erin McCoy.

Specificaties

Nederlands | 9789029730785 | 423 pagina's

Titel De laatste dagen
Auteur Joel Rosenberg
Secundaire auteur Daniëlle Langerak
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2021
Overige gegevens 423 pagina's - 23 cm
Annotatie Op omslag: Een Bennett & McCoy-thriller - 1e druk Nederlandse uitgave: Zoetermeer : Mozaiek, (c)2008 - Vertaling van: The last days. - New York : Forge, 2003
ISBN 9789029730785
PPN 430322704
Genre thriller - protestants milieu
Taal Nederlands