Op zoek naar het groene goud
Boek

Op zoek naar het groene goud het geheim van meneer Hartjes 2 ([2021])/ Simone de Jong, met illustraties van Joke Eikenaar

Mara is lid van een geheime club die eenzame en zieke mensen helpt. Samen met professor Harrie bedenkt ze voor hen speciale geuren. Dan blijken er niet genoeg planten in de stad te zijn om hun geuren te maken. Mara gaat met professor Harrie op reis. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mara heeft een goede neus voor allerlei spannende luchtjes. Ze ruikt bijvoorbeeld precies wanneer meneer Harrie een luchtje heeft gemaakt om te genieten, te ontspannen of om je thuis te voelen. Samen met de club van de oude dames gaat ze speuren naar mensen die hulp nodig hebben of zelfs vergeten zijn. Zo ontdekt ze het meisje Ira, dat dan weer bij haar vader woont en dan weer bij haar moeder. In een afgesloten huis blijkt ook een geheimzinnig iemand te wonen. Dan gaat ze met meneer Harrie mee en ontdekt ze in een oerbos de meest geweldige geur ooit! Een heerlijk fantasieboek vol humor en grappige voorvallen over Mara en haar vriendin Saar, haar vriendje Baz en zijn hond Saffie. Samen proberen ze de wereld een beetje mooier te maken door naar elkaar om te zien en elkaar aandacht te geven. Daarnaast promoten ze een groenere wereld door een actie te verzinnen waardoor er meer groen met bloemen in de tuinen komt. Met kleine en grote zwart-witillustraties. Het boek leest lekker weg en bevat de nodige spanning en hilariteit. Zelfstandig te lezen vervolg op 'Het geheim van meneer Hartjes'* (2016). Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841589 | 274 pagina's

Titel Op zoek naar het groene goud : het geheim van meneer Hartjes 2
Uniforme titel Het geheim van meneer Hartjes 2
Auteur Simone de Jong
Secundaire auteur Joke Eikenaar
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 274 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vervolg op: Het geheim van meneer Hartjes
ISBN 9789044841589
PPN 433166371
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Reuk ; Clubs ; Eenoudergezin ; Hulpvaardigheid ; Natuur
Taal Nederlands