Lichaam van licht
Boek

Lichaam van licht (2019)/ Jelmer Soes

Jonas (17, ik-persoon) gaat als student in Utrecht op kamers wonen. Hij is erg goed in de game The Rift en gaat er steeds meer tijd aan besteden. Tot het uit de hand loopt en zijn sociale leven en studie er ernstig onder gaan lijden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jonas (17, ik-persoon) vertelt met terugwerkende kracht over het jaar dat hij als student in Utrecht op kamers gaat wonen en verslaafd raakt aan het spel The Rift: een massively multiplayer online role-playing game. In het begin is het vooral leuk tijdverdrijf samen met zijn beste vriend Björn, maar Jonas wordt er steeds beter in. Om zijn rankings te halen moet hij ook steeds meer uren in het spel steken. Zijn studiepunten en sociale leven beginnen eronder te lijden. Deel uit de Slash-reeks*, waarbij een bekende jeugdboekenschrijver het waargebeurde verhaal van een bijzondere jongere opschrijft. In dit geval is hoofdpersoon Jonas gefingeerd, legt de Nederlandse schrijver uit in een nawoord, omdat de echte gamers die hij benaderde na verloop van tijd niet meer van zich lieten horen. De fictieve game The Rift komt authentiek over en Jonas' eenzaamheid, schaamte en zelfhaat worden in een toegankelijke en beeldende schrijfstijl invoelbaar gemaakt. Toch jammer dat vooral de stereotiep negatieve opvatting van gamen centraal staat, waarbij vriendschap alleen offline lijkt te kunnen ontstaan. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045119977 | 256 pagina's

Titel Lichaam van licht
Auteur Jelmer Soes
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2019
Overige gegevens 256 pagina's - 22 cm
Annotatie De op de titelpagina, rug en omslag vermelde "Sanoj" is een game character van Jonas, een fictief personage - 1e druk: 2017
ISBN 9789045119977
PPN 433452161
Thematrefwoord Computerspelen ; Gameverslaving ; Studenten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Slash
Boek

Slash (2008-...)

vol. [14]
Uitgeleend