De buurvrouw van Pieter is ziek
Boek

De buurvrouw van Pieter is ziek voorleesboek over iemand met kanker in je omgeving ([2021])/ Willemieke Kloosterman-Coster, illustraties: Anita Engelen

De buurvrouw van Pieter is heel ziek: ze heeft borstkanker. Wat is dat voor ziekte en wordt ze weer beter? Voorleesverhaal met kleurenillustraties en gespreksvragen. Voor protestants-christelijke kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Bas, Pieters buurjongen, blijft vaak bij hem omdat Bas' moeder naar het ziekenhuis moet. Zij heeft borstkanker. Voor de jongens is het lastig te begrijpen; de vader en moeder van Pieter leggen uit hoe het werkt en wat er kan gebeuren. Bas' moeder krijgt chemo en komt daarna weer (voorlopig) genezen thuis. In eenvoudige taal wordt uitgelegd wat kanker is plus de bijbehorende medische termen en welke onzekerheden gepaard gaan met deze ziekte. Er is aandacht voor de emoties die dit veroorzaakt bij de kinderen maar ook bij de volwassenen. In het nawoord staat hoe het boek gebruikt kan worden plus een aantal tips voor websites en boeken. Deze keuze en het verhaal hebben een protestant-christelijke achtergrond, o.a. bidden voor genezing, en Bijbellezen. De veelkleurige paginagrote en kleinere tekeningen in dit vierkante prentenboek passen goed bij het verhaal en de vrolijke uitstraling vormt een goed tegenwicht voor het serieuze verhaal. De tekst is gedrukt in een grote schreefloze letter op glanzend papier. De schrijfstijl is heel toegankelijk. In kleine kaders staan vragen als uitgangspunt voor gesprek. Dit verzorgd uitgegeven voorleesboek is zeer bruikbaar om een moeilijk onderwerp te bespreken met kinderen, met name in reformatorische kringen. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789087184520 | 44 pagina's

Titel De buurvrouw van Pieter is ziek : voorleesboek over iemand met kanker in je omgeving
Auteur Willemieke Kloosterman-Coster
Secundaire auteur Anita Engelen
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : de Banier uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 44 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
ISBN 9789087184520
PPN 42941286X
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Borstkanker; Christelijke visie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Borstkanker