Escape boek
Boek

Escape boek de geheime code van de Grote Kluis (2021)/ Ivan Tapia & Montse Linde

Lia is lid van een geheim broederschap en heeft het vermogen om in te breken in hoofden van anderen. Door allerlei breinkrakers, raadsels en codes op te lossen probeert ze het leven van leider Andrew te redden. Los samen met Lia de raadsels op en ontsnap uit dit boek! Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lia, lid van een geheim broederschap, bezit het vermogen in te kunnen breken in hoofden van anderen, in het domein waar herinneringen en geheimen worden bewaard. In een verhaal vol breinkrakers, raadsels en codes die ontcijferd moeten worden probeert ze met alle macht het leven van leider Andrew te redden. Heb je lezend een opgegeven raadsel uitgepuzzeld en ben je door middel van omvormer, mondharmonica of waaier een stukje verder gekomen, dan weet je waar het verhaal verder gaat. De doolhof van tekstblokken waar je doorheen moet is een ware uitdaging voor lezers met een zwak voor dit soort hersenkrakende boeken. Er zullen echter ook lezers zijn die voor dit soort verhalen allergisch zijn en gillend wegrennen. Het avontuur wordt feitelijk en ter zake doende verteld en is voorzien van kleurrijk vormgegeven details en illustraties. Als je de te volgen leesweg eenmaal begint te vinden, kun je bijna niet meer stoppen met lezen. Oorspronkelijk Spaanstalig (2019), van de hand van een intelligent raadselontwerper, vertaald in begrijpelijk Nederlands. Eerder verscheen in dezelfde opzet 'Escape boek : kraak de codes en puzzel je door het verhaal'*. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493236004 | 160 pagina's

Titel Escape boek : de geheime code van de Grote Kluis
Auteur Ivan Tapia
Secundaire auteur Montse Linde ; Júlia Gaspar ; Carla Zijlemaker
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Witte Leeuw, 2021
Overige gegevens 160 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Illustraties Júlia Gaspar - Vertaling uit het Spaans: Carla Zijlemaker - Vertaling van: Las illaves de Lía. - Barcelona : Editorial Planeta S.A., 2019. - (Escape book junior ; 2)
ISBN 9789493236004
PPN 432229043
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puzzels
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Puzzels